Атанасова: КТБ се оказа най-вече банка на съдебната власт

„Това, което месеци наред се насажда сред общественото мнение, че КТБ е банка на властта донякъде е вярно, но като че ли най-вече на съдебната власт.”. това заяви Десислава Атанасова, председател на временната парламентарна комисия за Корпоративна търговска банка (КТБ), във връзка с представените от синдиците на банката списъци с размера на влоговете и кредите на физически лица, заемащи висши държавни длъжности.

Атанасова коментира значителните влогове на магистрати с думите: „Когато поискахме оставката на ВСС, знаете каква беше тяхната реакция, че това е пряка намеса в работата на съдебната власт. Ако сега направя подобен коментар, реакцията ще бъде същата. Вие медиите, трябва да застанете пред тези, които имат влогове и да зададете тези въпроси”.

„Категорично мога да кажа, че от списъците, които видях, няколко човека от политическата партия, която аз представлявам, имат влогове в тази банка. Мисля, че важното е всички останали, които имат милиони левове, да бъдат проверени. Трябва да бъдат попитани от медиите как са придобили тези несметни богатства”, посочи Атанасова.
Според нея, няма как служител от държавната администрация да има милиони левове на влог.

„Нека да добавим, че тази информация е за последните 5 години, в които банката е функционирала. Не знаем обаче какво се е случвало назад във времето и дали е нямало някакви трансфери и други обвързаности”, коментира още депутатът.

По думите комисията изпълнила задачата си и било доказано, че КТББ е функционирала като пирамида.

Коментари

Задължително поле