Осъдиха бивш кмет на Куклен на 6 месеца пробация и да заплати 36 000 лв. на общината

Изкаралият три управленски мандата бивш кмет на Куклен Димитър Сотиров бе осъден в сряда от Пловдивския окръжен съд на пробация за срок от 6 месеца, както и да заплати 36 000 лв. на общината за нанесени й имуществени вреди. Наказанието включва задължителна регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител в рамките на този период.

Подсъдимият Сотиров бе признат за виновен в това, че на 9 декември 2008 г. съзнателно е сключил неизгоден договор за предоставяне на консултантски услуги с фирма "Анастасов" ЕООД. Въпросното пловдивско дружество е трябвало да извърши консултации за изясняване на точно местонахождение и идентификация на всеки имот, включен в бъдещ въвод във владение на общината в гори, земи и голини от горския фонд с обща площ от 22 420 дка, признати като собственост на общината.

Според съда сключването на договора за консултантски услуги е било абсолютно излишно, тъй като става дума за земи, признати за собственост на общината след водени с държавните лесничейства дела и чиято идентификация е била ясна. Затова Димитър Сотиров е осъден да плати сумата от 36 000 лв., на колкото възлизат вредите за Община Куклен. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право