На 14 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 14.10.2019

Три пожара горят край хълма Трапезица в Търново

Отиде си Милчо Левиев – съвременният гений в джаза Легендарният музикант, аранжор и пианист донася световна слава на България

Турция засилва офанзивата в Сирия (ИНФОГРАФИКА)

Пол Маккартни често сънува Джон Ленън

Чакаме чернокопа да дойде от Румъния Морето край Варна е пълно със сафрид

Борисов: Борбата с тероризма и радикализма на Балканите и в Европа ще бъде основна тема по процеса „Акаба“

Ивайло Иванов: Убитата в „Младост” е разстреляна от свой познат

Българка има най-ниския глас на планетата Марияна Павлова отдавна мечтаела за рекорда

Генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев: Задържан е убиецът на четиримата жертви

Частните уроци поскъпнаха двойно Над 2800 лева излиза подготовката на седмокласник

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 14 октомври 2019

Опозицията на Орбан се цели в Будапеща

Осъдиха бивш кмет на Куклен на 6 месеца пробация и да заплати 36 000 лв. на общината

Изкаралият три управленски мандата бивш кмет на Куклен Димитър Сотиров бе осъден в сряда от Пловдивския окръжен съд на пробация за срок от 6 месеца, както и да заплати 36 000 лв. на общината за нанесени й имуществени вреди. Наказанието включва задължителна регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител в рамките на този период.

Подсъдимият Сотиров бе признат за виновен в това, че на 9 декември 2008 г. съзнателно е сключил неизгоден договор за предоставяне на консултантски услуги с фирма „Анастасов“ ЕООД. Въпросното пловдивско дружество е трябвало да извърши консултации за изясняване на точно местонахождение и идентификация на всеки имот, включен в бъдещ въвод във владение на общината в гори, земи и голини от горския фонд с обща площ от 22 420 дка, признати като собственост на общината.

Според съда сключването на договора за консултантски услуги е било абсолютно излишно, тъй като става дума за земи, признати за собственост на общината след водени с държавните лесничейства дела и чиято идентификация е била ясна. Затова Димитър Сотиров е осъден да плати сумата от 36 000 лв., на колкото възлизат вредите за Община Куклен. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.