Х5 е най-търсеното BMW в България

От няколко години българите търсят предимно дизелови BMW-та със задвижване на четирите колела. Тази тенденция бе потвърдена от официалните данни за продажбите на нови коли у нас, които обяви BMW Group. Компанията запазва лидерската си позиция в премиум сегмента. През 2015-а в България са купени 903 автомобила BMW и това е с 5% повече в сравнение с 2014 г. (860 броя). Най-продаваният модел продължава да бъде Х5 с дял 18% от доставките. Следват го други представители на Х гамата – Х6 (15%) и Х3 (11%), а на четвърто място паркира Серия 5 (10%). Повече от половината пласирани „баварци“ са представители на Х семейството.

По отношение на двигателите българите избират масово дизеловите. Под капака на 93% от купените у нас BMW-та работят дизелови мотори. Най-многобройни са агрегатите с шест цилиндъра (41%). Остана много висок делът на „баварците“ със задвижване на четирите колела. 83% българските потребители на BMW взимат коли с интелигентната система за двойно предаване xDrive.

Голям прогрес на нашия пазар през 2015 г. прави MINI. За първи път продажбите на нови автомобили от култовата британска марка се измерват с трицифрено число - 104. Най-търсените модели са MINI Countryman и MINI Hatch с пет врати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили