Шефът на “Teлeлинк” купи хърватски TV доставчик

Готвят нов превод на български на Истанбулската конвенция Терминът "джендър" предизвиквал неразбирания

Кучета водачи издъхват от миша отрова Лабрадорът Марвин се мъчил 10 дни, но не могли да го спасят

Посланик Бойко Коцев: Русия и ЕС ще си сътруничат за миграцията

Милен Керемедчиев: Япония иска споразумение за свободна търговия с ЕС

Пак намериха невзривени боеприпаси Петолъчката

Общинският съветник от БСП Огнян Стоянов в Горна Оряховица: Общината се готви да плати 80 000 лева за втори анализ на въздуха

Пореден магистрат от СГС печели дело срещу дисциплинарно наказание, поискано от Лозан Панов

Разследват майка, държала дъщерите си под ключ в Свищов Съсед разкрил на полицията къщата на ужасите

Протести в Сливен срещу закриването на две училища

Вучич отива в Косово заради убийството на Оливер Иванович

ИАГ: 148 акта написаха горските инспектори за седмица

Закопчаха в съдебната зала подсъдим и го отведоха в затвора Извършителят бил много жесток - изгорил жив гларус и набучил главата му на ограда

БЛС: Съдът обяви за нищожни лимитите на болниците за 2015 година

Разплитат убийство с таен свидетел и детектор на лъжата в Русе

Таен свидетел и детектор на лъжата трябва да разкрият истината около зверското убийство на битжутер в Русе. Окръжният съд поднови делото срещу Пламен Миланов /44 г./ и Николай Ламбаджиев /36 г./, за кървавата екзекуция на Явор Николов /41 г./ на 25 юни 2013 г.

М.г. окръжните магистрати осъдиха Пламен Миланов на доживотен затвор. Николай Ламбаджиев получи 20 г., но Великотърновският апелативен съд /ВТАС/ измени присъдата му и постанови той също да остане до края на живота си зад решетките. Двамата трябваше да платят 50 000 лв. кръвнина на сестрата на убития.

Върховният касационен съд /ВКС/ отмени решението на ВТАС заради „съществение епроцесуални нарушения“ и препрати казуса на апелативните магистрати във Варна. Те пък пиреха, че доказателствата по делото са обсъждани „едностранчиво и изопачено“ и го върнаха пак в Русе.

Екзекуторите подмамват жервата си със сделка за сребърни бижута в гората край лесопарк Липник. Скандалът избухва, след като те разбират, че собственикът на магазин за сребърни изделия и антични предмети не им носи парите. Таксиметровият шофьор Пламен Миланов прострелва два пъти с газов пистолет Явор Николов, а после го доубива с чук. Преди да залеят трупа с бензин и да го запалят, мародерите вземат 300 лв. и 2 златни ланеца от издъхналия мъж.

Пламен Миланов е заловен по горещи следи. Николай Ламбаджиев забягва в Англия и се предава седмица по-късно пред посолството на България, когато разбира от сестра си, че полицията го издирва. Докато завърналият се беглец признава всичко на разпитите, съучастникът му отрича да е убил лихваря и още настоява, че е невинен.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.