3D маска вместо инжекции против бръчки

Дерматолозите вече разполагат с 3D козметична маска, която изпъва бръчките, повдига овала на лицето и е алтернатива на инжекционните процедури за подмладяване. „80% от състава на новия продукт, наричан втора кожа, е хиалуронова киселина, но съдържа и нанофибри, обясни за „Труд“ специалистът по кожни болести д-р Сияна Живкова от София.

Регенериращата маска се прилага освен за заличаване на възрастта, но и на следи, оставени от акне, след естетични медицински или лазерни процедури. „Резултатът, който се цели, е намаляване на дълбоките бръчки, повдигане и изглаждане на чертите на лицето“, каза още д-р Живкова. Маската ускорява също процесите на зарастване, заличава белезите и пигментациите, регенерира тъканите на кожата, увеличава сцеплението й, нейната твърдост и плътност.

„Козметичната терапия възстановява епидермиса, заради което кожата става по-гладка, а тенът стои озарен“, обясни дерматоложката. Тя подчерта, че медицинското ниво на концентрацията на хиалуронова киселина в 3D маската е 40 пъти по-високо, отколкото в обичайните козметични продукти. А ниското молекулно тегло гарантирало подмладяването и стимулирало синтеза на колаген, като преоформяло контура на лицето. „Подобрява със 70% затварянето на епидермални рани и намалява дълбочината на епидермални белези с 22%“, изброи д-р Живкова.

Маската е подходяща за всички типове зряла кожа, а лифтинг ефектът проличава веднага след първото прилагане, уверяват специалистите.

Препоръчителният курс на приложение е 3 процедури през седмица и след това поддържащи процедури веднъж на 3 месеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве