Румънски ваксини без листовки стреснаха родители

След турските ваксини, и румънски се появиха у нас, но без листовка на български, което притесни родители, съобщи бТВ. Препаратът е за имунизация на новородени.

Здравното министерство уточни, че щом лекарството не е за директна продажба, няма проблем в това, че листовките са само на чужд език.

Ваксините от Румъния и Белгия са внесени у нас от фирмата-производител с разрешението на Агенцията по лекарствата и не са част от дарения.

„Досега не съм имал случай някоя майка да откаже да поставим на детето й ваксина, в зависимост откъде е внесена”, казва д-р Румен Симов. Досега докторът не е забелязал различна реакция при децата при различните ваксини.

Въпреки това д-р Николай Колев е написал писмо до всички отговорно институции с молба за ясен отговор - безопасни ли са препаратите от Турция и законна ли е употребата им.

„За да не се получи така, че аз поставяйки ваксина на някое дете, там се получи някакъв проблем и после майка му да заведе дело срещу мен и прокуратурата изведнъж дойде и каже - тази ваксина защо сте я сложили, защото тя е незаконно внесена”, коментира д-р Николай Колев, общопрактикуващ лекар.

Формално, д-р Колев получил отговор, който според него не отговаря на поставените въпроси.

Коментари

Задължително поле