Как се газират зодиите?

Овен

Крещят за разтуха

Те не се ядосват - те побесняват, ритат с копита, блъскат рога в стената, избива им пяна на устата, въртят яростно очи, белят белтъци, хвърлят мълнии с поглед. И в почивките крещят. В такъв момент не чуват и не виждат, така че е излишно да се спори с тях. Палят се лесно, понякога за дреболии. Яростните изблици са сред любимите им развлечения. Единственият начин да ги укротите е да не реагирате. Когато видят, че събеседника си мълчи, Овните се успокояват. Не се срамуват да се извинят първи, така че е лесно човек да им прости.

Телец

Тенджера под налягане

Телците са като тенджера под налягане със запушен вентил. Набират пара дълго време, докато налягането стане неудържимо и... бам! Цялата кухня е във фиде, морковчета и домати. Изригването им винаги е изненадващо. Но те, разбира се, са ви дали знак, че нещата не вървят добре. Например като внезапно са се умълчали. Това, че не сте разчели нишана, си е ваш проблем. Телците винаги са убедени, че са прави. А от всичко най-много мразят да им се припомнят случаите, когато са сгрешили. Няма да ви простят, ако съсипете плода на дългогодишните им усилия. Ако искате да се сдобрите, трябва първи да отстъпите.

Близнаци

Вербални убийци

Те са като току-що съзрели. Истински ядосаният Близнак е гледка страшна и обезкуражаваща. Всички знаем, че Близнаците обичат да говорят. Съответно агресията им се излива в свирепа и леденостудена лавина от думи. Обидите хвърчат като стрели от индиански лък - политат със свистене и се забиват в плътта с намазан с отрова връх. Как да ги парирате? Лесно. Като изтърсите нещо напълно нелогично или безсмислено. От това те ще се потресат дотолкова, че може да загубят ума и дума. Близнаците не са в състояние да изтърпят, когато някой се държи като идиот.

Рак

Вадят кирливи ризи

Най-добре е да не ядосвате Раците. Не избухват бързо, а набират гняв подобно на Телците. Но за разлика от тях са и злопаметни. Гневът им протича на три етапа: предупредително цупене, съпроводено с пасивно-агресивно държание, оттегляне в черупката (все още може да предотвратите бурята, ако проявите нежност и внимание) и скандал. В момент на афект ще извадят на показ всичките ви кирливи ризи, всичките ви минали прегрешения и всички тайни, които сте им поверили. И ще ги използват срещу вас с риск да ви навредят сериозно.

Лъв

Гневят се в децибели

Навремето, когато зоопаркът беше в центъра на София, по цели нощи се чуваше как лъвът реве в клетката си. Подобно на звяра, представителите на зодиакалния знак Лъв са плашещи в яростта си. Не се ядосват лесно и умеят да запазят хладнокръвие в напечени ситуации. Но вбесите ли ги, стават много груби. В интерес на истината са по-скоро страшни, отколкото опасни. Техният гняв се изразява в децибели и обиди. Ще кажат всичко, което им хрумне, за да убият самочувствието ви, след това ще се събуят боси и ще играят победен танц на гроба му.

Дева

Къде се пука...

Гневът на Девата се натрупва под формата на токсини, застива в стомаха на бодлива топка от напрежение, киселини и болки. Плъзга се и сковава кръста и гърба. Представителите на този знак така дълго сдържат недоволството си, че то започва да вреди на здравето им. Когато избухнат, са свирепи като Телеца и шумни като Овена. Но не крещят директно по темата, а на принципа “къде го чукаш, къде се пука” - за нещо странично и маловажно. Избликът ще изглежда доста странен, ако не се замислите по-сериозно каква е истинската причина.

Везни

Праведен гняв

Везните се ядосват разумно. Първо проверяват дали наистина има повод да крещят. Тъй като по природа са дипломатични и мразят конфликтите, пада сериозно обмисляне. Но щом се уверят, че са прави, се отдават на праведен гняв, който за секунди прераства в яростна вакханалия. Поведението им става напълно ирационално, клонящо към безумството. Всичко започва с едно леко зачервяване на лицето. След което се отприщва адът. Единственият изход е да се свиете и да изчакате бурята да премине. Не спорете! Никога не спорете с бясната Везна.

Скорпион

Ще ви срине със земята

Скорпионите не се гневят - те са над тези неща. В повечето случаи. Сдържат се и стоят настрана не защото се боят от вас, а понеже се страхуват от това какво може да ви направят, ако вземат, че се ядосат. Станат ли брутално саркастични и забележите ли странно оцъкляне на очите им, значи е време моментално да се оттеглите. Защото след секунда ще е твърде късно - Скорпионът ще ви срине със земята. Макар че бягството едва ли ще ви спаси. Те няма да забравят простъпката ви. Ще ви открият и вдън гори тилилейски, за да ви го върнат тъпкано.

Стрелец

Кълбовидна мълния

Не се бъркайте - когато Стрелецът ви хока и обижда, той не е ядосан. Той просто си е... директен и тактичен като Стрелец. Ако наистина се ядоса, говори спокойно. Използва цветист и метафоричен език, който е толкова груб и обиден, че е в състояние да ви разплаче. Разпалват се, докато се превърнат в неконтролируема кълбовидна мълния. Ще се справите с тях, ако ги разсеете с нещо странично. Връзват се всеки път. В състояние са да прережат завинаги връзката и с най-близкия си приятел, ако се е е опитал да ограничи свободата им.

Козирог

Мятат пепелници

Този толкова сериозен знак не скача, не се тръшка и не крещи. Освен ако вече съвсем не сте прекалили. Колкото по-дълго са се сдържали, толкова по-мощен и шокиращ е избликът на ярост. Той включва всички екстри - укори, обиди, крясъци и замеряне с пепелници. Но най-типичното е, че Козирогът става авторитарен. Вместо да каже от какво е недоволен, да покрещи, пък да му мине, той ще обяви, че сте го разочаровали, показали сте се не на ниво или сте се провалили в очите му. Както Стрелецът, така и Козирогът е в състояние да ви “разприятели” завинаги.

Водолей

Помитат ви като ураган

Тези, които по-слабо познават Водолея, си живеят в заблудата, че става дума за типаж хладен, разсъдителен и спокоен. Това до голяма степен е така. Стига човек да не прекрачи границата на търпението му. Вероятно сте виждали как изглежда място, овършано от ураган. По ивицата, през която е преминал хоботът му, е пълен погром. Същото оставя след себе си вбесеният Водолей. Той няма да прояви съжаление или съчувствие към вас. Ще ви смаже! В душата му в такъв момент има място само за бушуващата стихия. А след това се врътва и си тръгва.

Риби

Имат цяла програма

Рибите по природа са ядосани, освен когато са печални, влюбени, окрилени и т.н. Те никога не са с трезв разсъдък и хладнокръвна преценка. Но чак да се вбесят? За това трябва много повече от просто да не им отговорите на секундата на личното съобщение във фейсбук. Биха се газирали например, ако видят, че сте го прочели, но не сте им отговорили. Когато се вбесят, Рибите използват целия познат на човечеството арсенал - плач, обиди, викове, блъскане и хвърляне на предмети, но всеки път разнообразяват програмата и с нови номера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл