Условна присъда за мнима вдовица

Условна присъда от 3 години с 5-годишен изпитателен срок получи мнимата вдовица Нина Петрова, която опита с измама да изтегли 800 000 лева от сметката на уж починалия си съпруг.

Петрова се е признала за виновна и е сключила споразумение със Софийската градска прокуратура.

Измамничката с основно образование беше задържана през септември 2013 г. Тя пробвала да изпразни банковите сметки на живеещия в Германия бизнесмен Иван Кантарджиев, който държал в нашенската „Алианц банк“ 360 159 евро и 64 349 лева.

Петрова разбрала, че предприемачът няма наследници. Отишла в банката и заявила, че му е съпруга, а той е починал. Дала на касиерка фалшиво удостоверение за граждански брак между нея и Кантарджиев. Заявила също, че като вдовица е законна наследница, и представила смъртен акт на починалия съпруг и удостоверение за наследниците му. Служителите на банката обаче се усъмнили в документите, защото познавали Кантарджиев. Свързали се с негов пълномощник в България, който ги уверил, че бизнесменът е жив и здрав, продължава да е ерген и в момента е на почивка в Италия.

По сигнал от банката Нина Петрова била арестувана. По делото остана въпросът как е възможно с такава лекота една измамничка да се сдобие с куп фалшиви документи. Петрова първо си извадила фалшиво удостоверение за граждански брак, с което си сменила и личната карта, а новата била записана с фамилия Кантарджиева. От общинското предприятие "Гробищни паркове" пък извадила смъртен акт за жив човек.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право