Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Условна присъда за мнима вдовица

Условна присъда от 3 години с 5-годишен изпитателен срок получи мнимата вдовица Нина Петрова, която опита с измама да изтегли 800 000 лева от сметката на уж починалия си съпруг.

Петрова се е признала за виновна и е сключила споразумение със Софийската градска прокуратура.

Измамничката с основно образование беше задържана през септември 2013 г. Тя пробвала да изпразни банковите сметки на живеещия в Германия бизнесмен Иван Кантарджиев, който държал в нашенската „Алианц банк“ 360 159 евро и 64 349 лева.

Петрова разбрала, че предприемачът няма наследници. Отишла в банката и заявила, че му е съпруга, а той е починал. Дала на касиерка фалшиво удостоверение за граждански брак между нея и Кантарджиев. Заявила също, че като вдовица е законна наследница, и представила смъртен акт на починалия съпруг и удостоверение за наследниците му. Служителите на банката обаче се усъмнили в документите, защото познавали Кантарджиев. Свързали се с негов пълномощник в България, който ги уверил, че бизнесменът е жив и здрав, продължава да е ерген и в момента е на почивка в Италия.

По сигнал от банката Нина Петрова била арестувана. По делото остана въпросът как е възможно с такава лекота една измамничка да се сдобие с куп фалшиви документи. Петрова първо си извадила фалшиво удостоверение за граждански брак, с което си сменила и личната карта, а новата била записана с фамилия Кантарджиева. От общинското предприятие „Гробищни паркове“ пък извадила смъртен акт за жив човек.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.