Големите фирми подаряват стипендия за почивка в екзотична страна и почивен петък. Вижте още как глезят служителите си

Богатите фирми се стремят да осигуряват страхотни екстри за служителите си с цел мотивиране и привличане на кадърни хора. Според проучване на Glassdoor за 57% от служителите бенефитите, осигурявани от компанията, са изключително важни. Затова и началниците се стараят да включват все повече такива.

Може да звучи невероятно, но компанията Аirbnb, която бе определена за най-доброто работно място подарява на служителите стипендия за екскурзия. Най-работните от тях могат да си изберат веднъж годишно някое екзотично място за почивка, платена от дружеството.

Гигантът Google се грижи за служителите си дори когато не работят вече. От компанията превеждат на съпруга/съпругата на починал служител 50% от заплатата му в продължение на 10 години след смъртта.

World Wildlife Fund (WWF) е включил в политиката си т.нар. „панда петъци“ - всеки има право да не работи в поне един петък от месеца, за да не се преуморяват.

Дружеството REI пък всеки месец дава на служителите си по два дни платен отпуск, които да използват специално, за да спортуват и да се разхождат сред природата.

Ако си служител на Epic System Corporation повече от пет години, имаш право на четири допълнителни седмици платен отпуск, в които да се посветиш на хобито си или на някакъв свой талант.

Платформата Twilio е подарила на всички свои служители четци Kindle и им дава по 30 долара на месец за закупуването на е-книги.

Работещите в Asana могат да посещават курсове за кариерно и личностно израстване, платени от компанията.

Компанията Spotify покрива разходите за лечение и консултации на свои служители, които имат репродуктивни проблеми.

От Facebook пък дават по 4000 долара на всеки служител, на когото му се роди дете.

Дружеството Zillow плаща на младите майки разходите, които им се налага да правят, ако през обедната почивка пътуват до дома си или яслата, за да кърмят.

PwC пък помага на хората си да изплатят студентските си заеми, които са истински бич за младите в САЩ.

За да не се чувстват ощетени служителите на Walt Disney Studios, както и техните семейства и приятели, могат да използват напълно безплатно всички атракции в увеселителния парк Disney.

Twitter пък осигурява масажи и акупунктура в офисите си, за да не се чувстват преуморени служителите им и да бъдат спокойни.

Стая за игри и терапия за ума в офиса

Много големи компании стимулират служителите си и в работна среда, като им предоставят куп безплатни екстри в офиса.

Една от тях е стаята за игри. Най-често с такова място разполагат технологичните компании. Обособява се стая,в която има билярд, дартс, джаги и видео игри. Повечето шефове споделят, че именно на тези места екипът им се опознава и сплотява.

Физическото състояние не е единственото, което има нужда от грижи. Има компании, които предоставят възможност за занимания, влияещи добре на ума и повишаващи креативността - например уроци по рисуване, пеене или актьорско майсторство.

На Запад почти няма голяма фирма, която да не си е направила собствен фитнес. Някои отиват по-далече и започват да предлагат и безплатни уроци по йога, пилатес, зумба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл