Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Човек е убит след стрелба в гимназия в Кентъки

Обявяват грипна епидемия в областите Стара Загора и Видин, и в община Бобов дол

Огромен пожар лумна в стар военен корпус в центъра на Велико Търново Предполага се, че клошари са подпалили изоставената сграда

Бисер Петков представи приоритетите на Българското председателство пред ЕП

Рекс Тилърсън: Русия е отговорна за нападенията с химическо оръжие в Източна Гута

Горанов в Брюксел: Карта за въвеждане на еврото ще имаме до юни Промениха списъка на страните, които не сътрудничат на ЕС за данъчни цели

60 млн. лв. трябват за доброволна наборна казарма 2017 г. е с най-слаба раждаемост от десетилетия

Отпускат евросредства за възстановяване на щетите от пожарите в Кресненското дефиле

Големите имена на блус и джаз музиката Йълдъз Ибрахимова и Влатко Стефановски покоряват “Blagoevrgad Blues & Jazz”2018

Национален форум за дебатиращи в Бургас

Потвърдиха се тайните договорки на висши чиновници от МС със зелените

Десислава Атанасова: Вотът на недоверие е загуба на парламентарно време

В бъдещето ще живеем под водата или на Марс

Д-р Александър Оскар, председател на “Шалом”.

Доклад за живота в бъдещето разкри, че до 2116 г. ще живеем в гигантски подводни градове, ще 3D-принтираме домовете си и ще „сваляме” храната си от интернет.

Докладът е поръчан от компанията „СмартТингс”, собственост на „Самсунг”, която е специализирана в създаването на интернет устройства – WiFi електрически крушки, „смарт” заключалки и домашни уреди, които могат да бъдат управлявани от разстояние.

Проучването е направено от екип от академици и футуролози, както и архитекти, урбанисти, които преподават в Уестминстърския университет. Те предполагат, че „градовете-балони”, издигнати под водата, ще направят дълбините на океаните обитаеми за хората. Те вярват също така, че персоналните дронове ще са стандартен начин за предвижване, които един ден дори ще могат да преместват цели домове около света.

Космологът доктор Маги Адерин-Покок, която е съавтор в доклада, заявява: „Нашите животи днес са почти нямат нищо общо с тези на предците ни от преди век. Интернет революционизира начините, по които комуникираме, учим и контролираме живота си.”

„Само преди 10 години „смарт” технологиите изглеждаха невероятно, а днес те ни позволяват да наблюдаваме, контролираме и пазим своите домове с едно единствено натискане на смартфона. През следващия век ще станем свидетели на „сеизмични” трусове в начините, по които общуваме със средата около нас”, споделя тя.

Докладът също така предполага, че не само обзавеждането на домовете ще е 3D-принтирано, но и реплики на цели къщи и структури ще се копират. А в работния свят холограмите ще навлязат и виртуалните срещи ще станат нещо нормално.
Да принтираш с 3D-принтер храна, нещо което е възможно и днес, ще стане още по-„смарт”, с възможността да „сваляме” ястия от любимите си готвачи и да ги принтираме, готови за консумиране едва за няколко минути.

Колонизацията на Луната и Марс също ще се случи, така или иначе комерсиални полети в открития космос могат да се случват и сега.

Домовете на хората вероятно ще бъдат с LED екрани на стените, което ще позволява декориране според настроението и желанието на собственика.

Управляващият директор на „СмартТингс” за Великобритания Джеймс Мониган разкрива, че революцията на смартфоните предхожда подобна на домовете. Последната ще има огромно положително влияние върху начина ни на живот. Дори днес къщите ни стават по-„умни”, могат да засичат с помощта на технологиите хора, домашни любимци, пушек, влага, осветление и т.н. А това е само началото.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.