В бъдещето ще живеем под водата или на Марс

Доклад за живота в бъдещето разкри, че до 2116 г. ще живеем в гигантски подводни градове, ще 3D-принтираме домовете си и ще „сваляме” храната си от интернет.

Докладът е поръчан от компанията „СмартТингс”, собственост на „Самсунг”, която е специализирана в създаването на интернет устройства – WiFi електрически крушки, „смарт” заключалки и домашни уреди, които могат да бъдат управлявани от разстояние.

Проучването е направено от екип от академици и футуролози, както и архитекти, урбанисти, които преподават в Уестминстърския университет. Те предполагат, че „градовете-балони”, издигнати под водата, ще направят дълбините на океаните обитаеми за хората. Те вярват също така, че персоналните дронове ще са стандартен начин за предвижване, които един ден дори ще могат да преместват цели домове около света.

Космологът доктор Маги Адерин-Покок, която е съавтор в доклада, заявява: „Нашите животи днес са почти нямат нищо общо с тези на предците ни от преди век. Интернет революционизира начините, по които комуникираме, учим и контролираме живота си.”

„Само преди 10 години „смарт” технологиите изглеждаха невероятно, а днес те ни позволяват да наблюдаваме, контролираме и пазим своите домове с едно единствено натискане на смартфона. През следващия век ще станем свидетели на „сеизмични” трусове в начините, по които общуваме със средата около нас”, споделя тя.

Докладът също така предполага, че не само обзавеждането на домовете ще е 3D-принтирано, но и реплики на цели къщи и структури ще се копират. А в работния свят холограмите ще навлязат и виртуалните срещи ще станат нещо нормално.
Да принтираш с 3D-принтер храна, нещо което е възможно и днес, ще стане още по-„смарт”, с възможността да „сваляме” ястия от любимите си готвачи и да ги принтираме, готови за консумиране едва за няколко минути.

Колонизацията на Луната и Марс също ще се случи, така или иначе комерсиални полети в открития космос могат да се случват и сега.

Домовете на хората вероятно ще бъдат с LED екрани на стените, което ще позволява декориране според настроението и желанието на собственика.

Управляващият директор на „СмартТингс” за Великобритания Джеймс Мониган разкрива, че революцията на смартфоните предхожда подобна на домовете. Последната ще има огромно положително влияние върху начина ни на живот. Дори днес къщите ни стават по-„умни”, могат да засичат с помощта на технологиите хора, домашни любимци, пушек, влага, осветление и т.н. А това е само началото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии