Бандата на Анди разкрита след въоръжен грабеж (обзор)

Спецсъдът остави наркотърговци в ареста

Групата снабдявала търновските и търговищките наркомани

Босът оцелял, защото куршум рикоширал в токата на колана му

Наркобанда, заливала с марихуана, амфетамин и хашиш две области в Северна България, бе разбита след опит за обир и стрелба в офиса на боса с прякор Анди. Тарторът Айдън Хюсеинов и аверите му Тунай Генчосманов, Илиян Топалов и Бисерка Димитрова бяха задържани в петък във Велико Търново. Вчера те бяха доведени с белезници в спецсъда. След двучасово заседание магистрати решиха да ги оставят зад решетките.

Не бе гледана мярката на пети член на групата - Карамфил Биджев, сочен за дясна ръка на Анди. На 18 януари той бе надупчен с два куршума във врата, опитвайки се да предпази боса си. Анди пък оцеля по чудо само с драскотина в корема, тъй като един от куршумите го улучил в желязната тока на колана и рикоширал. Четири часа слез нападението бяха арестувани братята близнаци Станчо и Илия Станчеви (30 г.), по прякор Червеите, от Павликени. Те искали да ограбят Анди и Карамфил, като се надявали, че наркотърговците няма да се оплакват в полицията. Червеите обаче се натъкнали на яростна съпротива и се наложило да стрелят, след което били разкрити и задържани.

Грабежът и стрелбата по Анди ускорил действията на полицаите от Велико Търново, които отдавна били по дирите на бандата му. Айдън Юсеинов бил от Търговище, където също снабдявал с дрога улични дилъри. През 2009 г. Анди едва оживял при опит за атентат, когато бил прострелян от засада в главата, корема и ръката.

След арестите в петък ченгетата разкрили тайник на бандата в двора на областната болница. Там бил закопан чувал с марихуана и пликчета с други наркотици. Мястото не било случайно, тъй като домът на Анди бил на ул. „Преслав”, близо до здравното заведение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право