Братя пребиха до смърт майка си

Жена бе пребита до смърт от собствените си синове, които страдат от психични заболявания. 40-годишния Златко и 38-годишния му брат Николай са нанесли побой на майка си Василка Цветкова в понеделник вечерта в семейния апартамент на жертвата в жилищен блок в Казанлък.

64-годишната жена е била приета в Казанлъшката болница, но около около 2.30 часа във вторник е починала от мозъчен кръвоизлив, причинен в резултат на инсулт, сочат първоначалните данни. Районна прокуратура Казанлък внесе в съда искане за незабавно превеждане на братята в Психиатрична болница в Раднево за задължително лечение.

Те имат психично заболяване, ставали агресивни и неведнъж са посягали на родната си майка, с която живеели. Баща им починал преди години и оттогава семейството тънело в изключителна мизерия. Апартамента им бил с изключен ток и вода, пълен с боклуци, заради което се носело изключителна воня из етажите на блока. Двамата били безработни, разчитали само на пенсията на майка си. Няколоко пъти били настанявани за лечение в специализирани болнични заведения, но после ги пускали. Съседи разказаха, че преди години двамата посягали и на бременната си сестра, която също починала след като преди това пометнала. Някои обвиняват агресивните братя и за нейната смърт.

От прокуратурата уточниха, че е назначена тройна съдебно-медицинска експертиза, която да установи пряката причина за смъртта. Засега братята са обвинени за причинена в съучастие средна телесна повреда на майка си. Назначена е и съдебно-медицинска експертиза, която да даде отговор на въпроса дали заболяванията на братята Колеви са пречка да им се търси наказателна отговорност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право