Трафикант на проститутки иска екстрадиция във Франция под условие

Трафикант на проститутки от Русе се съгласи да бъде екстрадиран във Франция под условие, че може да размисли по закон в 3-дневен срок. Кирил Параунов /36 г./ поиска още от окръжния съд, ако го осъдят в Марсилия, да има гаранции, че ще излежи присъдата си в България.

Русенските магистрати разгледаха европейската призовка за задържането му като част от поисканата заповед от съда в Марсилия. Магистратите постановиха от окръжната прокуратура да се изиска преписката за престъпната дейност на арестанта.

Още миналия декември той е задържан за 3 дни, след като е обявен за издирване от Франция и разпитан в полицията, но е освободен. Когато пристига европейска заповед за арест, русенецът е вкаран зад решетките отново и сега обжалва постоянната си мярка за неотклонение пред Великотърновския апелативен съд.

По сведения на френските власти срещу Кирил Параунов има наказателно дело за трафик на хора и участие в организирана престъпна група. "Знам, че съм виновен, но не знам нищо по делото и не съм отвлякъл никого от България", заяви арестантът в съдебната зала.

Кирил Параунов е заловен при международна полицейска операция за трафик на бели робини в Русе, София, Силистра и Монтана, в която са участвали служители от съдебната полиция на град Марсилия. Акцията се е провела успоредно и на френска територия, където са задържани съучастничките му Г.Р. /33 г./ и Д.М. /22 г./.

При обиски в България са иззети документи за извършени парични преводи, хардуер от компютърна конфигурация, мобилни апарати, златни накити. Разпитани са 15 души, пострадали от трафика и свидетели на престъпната дейност.

Бандата била следена от миналото лято, когато полицията получила оперативна информация за русенски трафиканти на жени за сексуална експлоатация от България за Западна Европа, предимно във Марсилия. Освен Кирил и съучастничките му, били разкрити 7 техни жертви от България.

Разследването сочи, че чрез бързи парични преводи от Марсилия и други градове в страни от Западна Европа на името на Кирил Параунов и негови съучастници били преведени над 200 хиляди евро от престъпния бизнес. Г.Р. и Д.М. събирали парите от проститутките и правели банковите трансфери.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право