Съдят плевенчанин, предложил подкуп на полицаи

Окръжната прокуратура в Плевен предаде на съд 25-годишен мъж, предложил подкуп от 30 лв на двама полицаи, за да не съобщят за превозван от него нелегален тютюн.

Случаят станал на 5 декември миналата година. Същия ден Пешо Ф. пътувал с лек автомобил Опел "Астра" от село Буковлък за град Кнежа, като превозвал няколко чувала с тютюн, с неустановен произход. В Долни Дъбник бил спрян от полицейски автопатрул. При проверката униформените установили, че превозва чували с насипен тютюн и веднага сигнализирали "Икономическа полиция", че са задържали лице превозващо нелегална акцизна стока.

Тогава обвиняемият предложил на двамата полицаи да им даде по някой лев и да го пуснат да си ходи. Полицаите предупредили, че това е престъпление - подкуп на длъжностно лице да не извърши задълженията си по служба. Въпреки това Пешо Ф. се протегнал през отворения прозорец на предната лява врата на полицейския автомобил и с ръка хвърлил на шофьорската седалка две банкноти - една от 20 лева и една от 10 лева, като отново казал на двамата полицаи да вземат парите и да го пуснат да си ходи.

Пешо Ф. има осъждания за престъпления от общ характер. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Плевен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право