Дневен хороскоп на Алена за петък, 18.10.2019

На 18 октомври 2019 да почерпят

Ще оцелее ли светът след „Катаклизъм”? Джаред Даймънд променя разбирането ни за причините за възхода и падението на цивилизациите

Иззеха над 15 кг канабис от две наркооранжерии в Благоевградско

Версия №1 за изпълкома – статуквото се запазва

Започна официалното посещение на Екатерина Захариева в Хърватия

Мъж загина при катастрофа на пътя за Сапарева баня

САЩ опитват двоен натиск над Турция

Пенс заяви, че Турция ще прекрати военната си операция само когато кюрдите в Сирия се оттеглят

Борисов към Стефан Данаилов: С теб съм

Лидерите на страните от ЕС одобриха сделката за Брекзит

Бурак Йозчивит вечеря с кувейтски богаташи

Червената Мая вече лъже, без да мисли Кюстендилката твърди, че няма билбордове, наела е 10 и ще ги удвоявала другата седмица

Гаф на президента с венеца за летците (СНИМКИ) На лентата, поднесена от Румен Радев, пише 170 вместо 107 години от създаването на ВВС

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 октомври 2019

Европейската комисия пуска платформа, уреждаща недоразумения при онлайн пазаруване

Споровете, възникнали между търговци и потребители при онлайн пазаруване вече могат да бъдат уреждани през интернет, благодарение на специална платформа, пусната от Европейската комисия.

Тя представлява общ портал за достъп, чрез който недоразуменията, свързани с национални или трансгранични онлайн покупки, биват уреждани, но само ако преди това е пусната жалба от някоя от страните (търговец или потребител).

Жалбата може да бъде изписана и в самия сайт, ако страните по спора са в различни европейски държави, той дава възможност за попълване на формуляр за жалба.

Процедурата по решаване на спора се провежда в интернет и е безплатна. Определените казуси се насочват към националните органи за алтернативно решаване на спорове, избирани от всяка държава в Европейския съюз по дадени критерии.

В България тази функция се упражнява от специализираните помирителни комисии, които действат към Комисията за защита на потребителите.

Обикновено споровете биват решавани в рамките на 90 дни, а по данни на Европейската комисия вече има 117 свързани органа за алтернативно решаване на спорове от общо 17 държави в ЕС.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.