Издателството на Калин Терзийски: Плащаме му всеки месец

Издателството на Калин Терзийски обяви, че въпреки състоянието, в което е изпаднал писателят, те му плащат ежемесечно. В последните месеци Терзийски се появява мъртво пиян в телевизионни студия, спрял е да пише и сам признава, че има проблем с алкохола.

Ето какво написаха издателите в официалния си сайт:

"В последните месеци писателят Калин Терзийски предизвика силен обществен резонанс. Активността му в социалните мрежи, поведението му в ефир и интервютата, които дава, налагат издателство "Сиела" да обяви своята позиция публично“ , пишат издателите на писателя.

"Правили сме и правим всичко, което е по силите ни като издателство, да сме партньор и сподвижник в творчеството на Калин Терзийски. В последните години всеки от екипа ни е контактувал с него лично – той идваше в издателството често и комуникацията ни беше не просто работна, а непринудена, ефективна и интересна", пише още в позицията на издателството.

"Последните месеци обаче са различни - Калин Терзийски просто не е същият човек. Разговорите му с ръководството на издателството са неефективни. Опитите на главния редактор за неформална комуникация и откровен личен контакт не доведоха до промяна към по-добро. След последвали разговори и с негови близки ни беше казано в прав текст, че всичко зависи изцяло от неговата лична мотивация да се възстанови. Необходима е професионална, компетентна намеса. Категорично сме против медийното ровене в личния живот на човек, който в момента има нужда от друго отношение и грижа", уточняват издателите.

"Това, което се случва с Калин Терзийски, е изключително неприятно за всички нас. Със състрадание и болка следим развитието на ситуацията. За съжаление и най-доброто издателство не може да замести нито неговото семейство, нито най-близките му приятели, нито неговите обичани хора и роднини", категорични са издателите.

"И накрая - държим да е ясно, че Калин Терзийски получава хонорарите си на десето число на всеки месец. Всички останали български автори, издавани в "Сиела", получават хонорари на 3 или 6 месеца. Издателството е коректно към своите автори и спекулации относно неизплатени хонорари са недопустими", заявяват издателите.

"Надяваме се Калин Терзийски отново да намери сили и да излезе от състоянието, в което се намира, както вече е доказвал, че е способен. Няма да е лесно, но вярваме, че е възможно", завършва изявлението на издателската къща.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл