Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе Затруднено е движението при село Самоводене

Започна сезонът на санирането (СНИМКИ)

Комшия облече нощницата на съседа и легна в леглото му

Освободиха майката на близнаците, баба им поискала да ги гледа

Деветнайсет деца пострадаха при катастрофа с училищен автобус в Германия

Бойко Борисов: Предоставихме на Саудитска Арабия предложения за инвестиционни проекти (СНИМКИ) Премиерът се срещна с министъра на външните работи на Кралството Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр

Заработи първият паркинг автомат във Велико Търново Стоманените устройства черпят енергия от светлината и са на пет езика

Осъдиха църковен настоятел, присвоил близо 1000 лв. Парите били от рента на църковни земи

Най-малко 24 жертви при нови въздушни удари в Източна Гута

НФСБ призова Светия синод да канонизира Васил Левски за светец

Изправят на съд иманяр от Разградско

Окръжната прокуратура в Разград внесе обвинителен акт срещу иманяр, който беше задържан с изключително ценни монети, включително от първи-четвърти век.

Това съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна. 39-годишният Х.Р. ще бъде изправен пред съда през март по обвинение за иманярство. Той беше заловен с общо с 35 антични предмета и металдетектор. Находките, които са открити в колата му, са от периода на Римската и Османската империя, както и Средновековието, допълват от прокуратурата.

Иманярът попаднал на полицейски патрул, след като не сменил транзитните номера на колата си, която била с немска регистрация. При проверката за изтеклия срок на номерата, полицаите направили и претърсване на автомобила и така попаднали на ценните находки.

Според експертното заключение по досъдебното производство, намерените и непредадени в седемдневен срок археологически обекти са бронзови и сребърни монети, пръстени и апликации.

“Заради липсата на действащи аукциони в България пазарната стойност на откритите антични вещи и предмети е ориентировъчна, но те безспорно са археологически обекти, открити в резултат на изкопна дейност по смисъла на Закона за културното наследство, съобщиха от прокуратурата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете