Вижте приматчето Алф, родено в Софийския зоопарк

Софийският зоопарк показа приматчето Алф, родено преди по-малко от месец. Маймунката оцелява благодарение на денонощните грижи на служителите в зоокъта, защото се оказва, че майка му няма мляко. 

Това и голямото предизвикателство пред екипа на зоопарка, защото мъничето трудно би оцеляло без майка си. Въпреки това оттам обещават да дават подробна информация за развитието му на всички почитатели на животните.

"На 31.01.2016 г. в сектор „Примати“ се роди маймунче от вида лапундер (Macaca nemestrina). Малко след раждането специалисти от зоопарка установиха, че майката няма кърма и не би могла да се грижи за бебето. Това обстоятелство наложи да бъде взето решението маймунчето да бъде отгледано от служители на Зоологическа градина София в домашни условия по тяхно желание. Предполагаме се досещате, че както всяко човешко бебе, така и останалите бебетата-примати имат нужда от денонощни грижи. И ето, че две седмици след неговото раждане Алф се чувства отлично, храни се с апетит през 3 часа със специално адаптирано мляко, поспива си добре, игрив е и има огромно доверие на своите приемни родители. Денонощните грижи за него ще продължат и през следващите месеци, които той ще прекара под карантина, поради високия риск да се разболее от болести, разпростанени и сред нас - хората. Рисковете са големи, когато такива животни се отглеждат без майка, но екипът ще направи всичко по силите си за отглеждането и оцеляването на маймунчето.

Така за Зоологическа градина – София започна годината на Огнената маймуна! Следете нашата фейсбук страница, в която ще ви информираме за новостите около малкия Алф!", пишат в социалната мрежа от зоокъта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл