61-годишен трафикант се размина условно и с 10 000 лв. глоба в Русе

61-годишен трафикант беше осъден по бързо производство на 3 г. затвор условно и 10 000 лв. глоба за опита му да прекара нелегално турски емигрант през Дунав мост. Районният съд прие сключеното споразумение с прокуратурата, след като Асен А. се призна за виновен.

Той беше заловен миналия вторник на ГКПП при гранична проверка на лекия му автомобил “Рено Лагуна". Вътре капепейците се натъкнали на укрития турчин Назми А.

Това е вторият случай на осъден каналджия от началото на т.г. в крайдунавския град. Районният даде 1,6 г. затвор на Мирослав С. и 10 месеца - на Стефка Т., като ги глоби и с по 1000 лв. глоба за скрития сирийски бежанец в колата им.

М.г. на българо-румънската граница са задържани над 300 бежанци, сочи статистиката на Гранична полиция в Русе. Бежанската вълна освети и четирима активисти на Ислямска държава, прехвърляни по турски канал в България.

Още няма решение на правителството да се открие временен следствен арест за бежанци в крайдунавския град. За ремонта са нужни 100 000 лв., които трябва да се гласуват от Министерски съвет. В предвидените помещения край Дунав мост ще престояват до 40 нелегални емигранти, докато приключат делата им в съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право