Силна експлозия в Анкара, петима загинали и 10 ранени

За силна експлозия в центъра на турската столица Анкара съобщава телевизия CNN, като се позовава на информационните агенции в южната ни съседка. Според първоначалната информация става въпрос за много голям взрив край щаба на отбраната.

Според потребители на социалните мрежи, които са в близост до мястото, се е чул жесток тътен, последван от пушек и огън.

Премиерът Ахмед Давутоглу заявява, цитиран от агенция Cihan, че властите са получили десетки сигнали и на мястото вече има много екипи. Турското здравно министерство обявява, че към района са пратени 20 реанимобила.

Обновената информация гласи, че поне петима души са загинали, а 10 са ранени. Експлозията е възникнала, когато автобуси с военни минавали в района.

Юмер Челик, говорител на управляващата Партия на справедливостта написа в микроблога Туитър, че става дума за терористичен акт. Подозренията са, че е гръмнала кола-бомба.

Впоследствие от турското командване излязоха с официална позиция. В нея се казва се потвърждава, че става дума за бомба.

"Целта е бил военен автомобил, превозващ персонал на турския генерален щаб. Взривът на колата бомба се е случил в 18:31 часа на кръстовище в Анкара в момент, когато колата е спряла на червен светофар", пишат военните на Турция, цитирани от "Фокус".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят