Лечков недоволен от 15 000 лева обезщетение от прокуратурата

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков е крайно недоволен от обезщетението (15 000 лева), което Прокуратурата на Република България трябва да му изплати. Той бе обвинен, че през 2010 година като кмет е използвал служебното си положение, за да набави облага за частна фирма от ремонта на ограда на сливенско училище.

"Аз бих се захванал с твърденията, че има поръчкови прокурори у нас. Аз, когато бях обвиняем, винаги заставах с глас и лице пред всички, докато прокурорът по моя случай не помня някой да го е виждал. Защо да се връщам към обвинението, след като съм бил оправдан? Кой ще ми върне на мен името и авторитета, който съм спечелил съвсем заслужено?“, заяви Лечков за Нова телевизия.

"В западния свят, когато човек осъди държавата, посочва едни милиони и тя му ги плаща. Тук обаче никой не носи персонална отговорност. Това е второто поредно дело, което аз печеля. Аз искам, да речем, 500 хиляди лева общо за 6-те дела. На толкова си оценям името. Аз не съм удовлетворен от настоящото обезщетение. За голямо съжаление мое не човекът, който го е причинил, носи пряката отговорност. Сега ние, данъкоплатците, трябва да плащаме", допълни бившият футболист.

"Всичко излиза наяве за поръчковите прокурори. Имената са без значение. Има много зависимости в нашата не държава, а губерния. Така я наричам. Въпросът е да се смачка или да се опраска, както се казва, даден човек. Трябва вече да се вади зъб за зъб, око за око", завърши ядосано Лечков.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини