Лечков недоволен от 15 000 лева обезщетение от прокуратурата

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков е крайно недоволен от обезщетението (15 000 лева), което Прокуратурата на Република България трябва да му изплати. Той бе обвинен, че през 2010 година като кмет е използвал служебното си положение, за да набави облага за частна фирма от ремонта на ограда на сливенско училище.

"Аз бих се захванал с твърденията, че има поръчкови прокурори у нас. Аз, когато бях обвиняем, винаги заставах с глас и лице пред всички, докато прокурорът по моя случай не помня някой да го е виждал. Защо да се връщам към обвинението, след като съм бил оправдан? Кой ще ми върне на мен името и авторитета, който съм спечелил съвсем заслужено?“, заяви Лечков за Нова телевизия.

"В западния свят, когато човек осъди държавата, посочва едни милиони и тя му ги плаща. Тук обаче никой не носи персонална отговорност. Това е второто поредно дело, което аз печеля. Аз искам, да речем, 500 хиляди лева общо за 6-те дела. На толкова си оценям името. Аз не съм удовлетворен от настоящото обезщетение. За голямо съжаление мое не човекът, който го е причинил, носи пряката отговорност. Сега ние, данъкоплатците, трябва да плащаме", допълни бившият футболист.

"Всичко излиза наяве за поръчковите прокурори. Имената са без значение. Има много зависимости в нашата не държава, а губерния. Така я наричам. Въпросът е да се смачка или да се опраска, както се казва, даден човек. Трябва вече да се вади зъб за зъб, око за око", завърши ядосано Лечков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини