Ричард Брансън поднови тестовете на туристическите космически самолети

Почти 18 месеца след смъртта на пилот по време на пробен полет на космическия кораб SpaceShipTwo на Virgin Galactic сър Ричард Брансън представя последния си модел.

Virgin Galactic, които се надяват да са първата компания, която изпраща туристи в космоса, се завръщат към полевите тестове след трагичния инцидент през 2014 година, по време на който загина помощник-пилотът, а другият беше тежко ранен над пустинята Мохаве, Калифорния.

Сър Ричард Брансън ще направи демонстрация на новия модел космически кораб заедно с екипа си, който включва членове на НАСА, астронавти, военни от три държави и висококвалифицирани специалисти персонал от авиационните и транспортни индустрии.

„Предизвикахме ги да създадат план за създаваено на безопасен и годен за многократна употреба летателен апарат“, каза говорител на Virgin Galactic, „Те си написаха домашното и този процес беше следен и направляван от външни експерти, а сега са готови да завъртят ключовете на вече пословичния еъркрафт SpaceShip Two.”

Космическият кораб ще може да побира 6 пътници едновременно и билетът ще струва 250 000 лири. Според информациите повече от 700 човека са се записали досега.

Сър Ричард Брансън каза пред „Добро утро, Британия“, че Virgin Galactic e „надяваме се, в края на една 10-годишна програма.”

„Ще изпратим хора в космоса едва след като пилотите са го тествали веднъж, и после пак, и пак.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл