Следствено дело за катастрофата с кола на Охрана на съдебната власт

Следствено дело е образувано за катастрофата между специален автомобил на Охрана на съдебната власт от Разград и джип "КИА" от Търговище, при която в петък бяха ранени общо 7 човека.

Както "Труд" съобщи, пътният инцидент стана към 10,20ч на пътя Търговище-Разград близо до село Бистра.

По информация от Окръжния следствен отдел автомобилът "КИА", пътуващ към Разград, е навлязъл в насрещната лента и ударил служебен "Ситроен". В първата кола пътувало семейство от Търговище, което било с 10-годишната си дъщеря. Шофьорът (60г.) е със спукани ребра, а жена му с фрактури на ръка и крак. Детенцето имало охлузни рани.

43-годишният водач на служебната кола от Разград, който пътувал към Търговище, е с фрактура на ръка. Охранител на 57 год. е със счупени ребра и перфорация на бял дроб. Вторият служител от охраната на съдебната власт е с разкъсно-контузни рани.

Конвоираният от тях арестант е с разкъсна рана на крака, но няма фрактура, каквито бяха първите съмнения.

При нужда той ще бъде оставен в болницата под охрана. Мъжът е трябвало да бъде закаран в затвора в Белене, научи "Труд".

Работата по причините за катастрофата продължава и има да се изясняват редица обстоятелства, каза завеждащият Окръжния следствен отдел в Търговище Николай Николов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини