Димитър Пенев няма да сменя Бащата

48 часа за размисъл получиха футболистите на „Локомотив“ след поражението с 0:1 от „Ботев“ в 101-вото дерби, което разбуни духовете в „черно-бял“. В социалните мрежи дори се появиха призиви за смяната на Христо Колев-Бащата със Стефан Генов и че водещият се по документи като главен селекционер специалист може да бъде сменен дори от треньор №1 у нас за всички времена Димитър Пенев. Стратега изгледа дербито от ВИП ложата на стадиона в Коматево в компанията на собственика на „черно-белите“ Христо Крушарски. Двамата са стари приятели и отрекоха подобен вариант.

„Заслужена победа на „Ботев“ в едно истинско дерби – каза Пенев. – „Локомотив“ бе твърде разделен в защита и атака. Защитниците пък много бавно изнасяха топката.“

Освен Христо Колев-Бащата, който бе нападнат, че не е предприел нищо при негативния развой, остри критики този път отнесе и помощникът му Петър Пашев. Бившият треньор на „Локо“ Стефан Драганов бе бесен от коментара на Пашев след дербито, че мачът бил загубен още в 8-ата минута и бил приятелски.

„Ако това е манталитетът на един треньор, какво да очакваме от футболистите – изригна Драганов, който е треньор в Балтимор (САЩ). – Имаш цели 80 минути и нищо… Трябва да се ритат като магарета ли, за да не е приятелски един мач?Христо Колев е за обграден с помощници, които не му помагат да развие потенциала си като треньор. Докога недоразумения в клуба ще се изказват неподготвени.“

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.