Бившият учител, шофирал с 7,56 промила алкохол в кръвта - истински медицински феномен

Като истински медицински феномен определят лекарите мъжа, който беше заловен да шофира със 7.56 промила алкохол в кръвта. Съседите му от пловдивското село Житница още не вярват, че той може да е погълнал толкова голямо количество алкохол. Както „Труд“ писа, в петък бившият учител бе осъден по бързата процедура на 8 месеца затвор.

На 13 февруари 2016 г., около 18 часа, Румен Станев шофирал лек автомобил „Пежо 306“ по пътя Пловдив-Карлово, а в другата лента се движел лек автомобил „Фолксваген Пасат“. До разклона за село Войнягово в непосредствена близост двете коли се разминали и отбили вдясно.

Станев спрял в банкета, а другият водач встрани на пътя. Шофьорът на фолксвагена отворил вратата на пежото и установил, че Румен Станев е в неадекватно състояние и силно лъха на алкохол.

Той подал сигнал на тел. 112 и на място бил изпратен екип на Районното управление на МВР в Хисаря. При проба с дрегер, уредът отчел 7,56 промила алкохол в издишания въздух.

Лекарите от Пловдив имат обяснение за внушителните промили. Те помнят други два рекорда – балерина е управлявала автомобил със завидните 8,5 промила алкохол, а рекордьор с 9 промила е пловдивчанин, който след запой на работното място, паднал в цистрена със спирт.

В родното село на бившия учител не могат да повярват, че той се намира в затвора заради алкохол. Разказват, че имал тежка съдба, а преди няколко месеца загубил родителите си по нелеп начин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини