“Левски“ се даде в Разград

„Лудогорец“ ликува срещу „Левски“ с 2:1 в дербито в Разград. Шамионът поведе с 6 точки пред „Берое“ и с 8 пред слезлите трети „сини“ по новото класиране. „Герена“ обаче обжалва таблицата в Спортния арбитражен съд в Лозана и ако спечели, то изоставането от първото място ще е само 3 т.

Вандерсон откри за „Лудогорец“ още в 5-ата минута при колективен сън в отбраната на гостите и след като бе изпуснат от Роман Прохазка. Лукас Саша удвои след рикошет от твърде спорен пряк свободен удар в 55-ата.

Козмин Моци от домакините бе изгонен за садистичен шпагат срещу Прохазка в 70-ата. Словакът отчасти се реваншира за грешката в началото и намали резултата в 81-ата минута.

„Левски“ много трудно създаваше опасни ситуации и чак в последните 25 минути застраши сериозно вратата на „Лудогорец“. През януари „сините“ изгониха четирима атакуващи футболисти, в Разград играха трима нови в офанзивен план, но особена промяна от яловата есен не се видя. „Левски“ има само 16 гола от 18 мача, а този път и най-здравата защита в елита не издържа. И въпреки несъвършенствата, гостите имаха шансове да се доберат до реми в края, но - след мелета и центрирания. А отборът на треньора Георги Дерменджиев спечели заслужено, но рядко създаваше работа за „синия“ вратар Боян Йоргачевич.

Гонзо: Да не мислим за титлата

“По-реално е „Левски“ сега да не мисли за титла, а да мисли как догодина да е по-силен - заяви спортният директор Георги Иванов-Гонзо след 1:2 в Разград. - Двата тима играха накъсано и не можаха да покажат качествата си. „Лудогорец“ имаше повече шансове да спечели, не че беше по-добрият отбор. Домакините не се бяха постарали и хора с билети от нашия сектор останаха извън стадиона, което не е сериозно.

„Беше напълно възможно да се приберем с точка - коментира треньорът Стойчо Стоев. - Твърде ранен гол получихме, после имаше леко стъписване. Ние ще ставаме по-добри, това е гарантирано.“

„Спечелихме труден мач - каза треньорът на „Лудогорец“ Георги Дерменджиев. - Доволен съм от футболистите. Добре, че вкарахме ранен гол. Заплахите пред вратаря ни Владислав Стоянов не бяха много. Искам в по-голяма част от мача да се контролират нещата.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ