Стрелба и бой с брадви в Рупци 17-годишен нападател пронизан от стоп патрон в крака

Сирийското външно министерство разкритикува турското превземане на Африн

Българи купуват ниви до морето в Гърция и слагат каравана

Лошо, Георгиева, много лошо С фалшиви новини срещу прокуратурата и Българското председателство на ЕС

Природният газ поскъпва с 2,5% от април Без промяна на парното и водата

Съдът реши директорът на здравната каса в Ловеч да остане под домашен арест

Министерство на финансите с 18 мерки срещу корупцията Режат външни фирми от достъп до документи за конкурси

82,9% от българите са със собствено жилище

Застраховка за 1,4 млн. лв. има туроператорът на пострадалите в автобус в Египет българи

НАП продаде на търг училище в Елена Имотът вече е собственост на софийска фирма срещу 40 042 лева

Прокуратурата разследва убийството на жена в Перник

Тереза Мей отново обвини Русия за отравянето на Сергей Скрипал

Нинова: Причината за дупките по пътищата е корупцията

Меган Маркъл може да се венчае със сватбената тиара на принцеса Даяна

Язовир Тича отново прелива Няма опасност за хората

Лекарите от ловешката болница на протест: Ръководството погубва лечебното заведение

На протест излизат днес от 12:30 часа лекарите от ловешката МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“. Недоволството по думите им е срещу системно лошо управление без никаква перспектива.

Те искат оставката на прокуриста д-р Снежинка Митова, а Бордът на директорите, който е в оставка, да бъде заменен от министъра на здравеопазването с изцяло нов.

Д-р Митова ще даде пресконференция днес в 13 ч.

Според лекарите в заведението настоящият Борд генерира лоши резултати от осем години, а д-р Митова, която е на тази длъжност от 22 октомври 2015 г., погубва болницата. Те искат на нейно място да бъде върнат предишният прокурист д-р Донка Минкова, обясни пред “Труд” д-р Алекси Делчев.

Структурните промени, подготвени от ръководството, които са повод за протеста, са представени на извънредната сесия на общинския съвет в началото на февруари от прокуриста д-р Снежина Митова. Те включват обединяване на отделения със свиване на ползваните площи и освобождаване на работещите пенсионери, като така се цели намаляване на трудовите и материалните разходи.

От няколко дни процесът е започнал, но според лекарите в болницата това се прави абсолютно некомпетентно.

Те настояват да бъдат запознати с одита на МБАЛ, да им бъде обяснена структурата на разходите, тъй като според тях лечебното заведение изкарва достатъчно приходи, дори повече от планираните, но те отиват незнайно къде за покриване на незнайни разходи. Изпратили са своя декларация до Българския лекарски съюз.

„Така не можем да работим – дейността не е осигурена. На всичкото отгоре парадоксът е, че събират печелившите отделения и то такива, които нямат никаква технологична връзка. Уволнява се квалифициран медицински персонал без да се назначава нов.“ Това обясни д-р Алекси Делчев. За пример даде отделението по ендокринология, в което работи. То се слива с гастроентерологията. В новото звено има 9 лекари, 24 легла и шест медицински сестри. „Това е технологичен абсурд. Никой не може да работи в тези условия“, възмути се той.

Лекарите формулират исканията си така:

1. Протест срещу дългогодишното неефективни управление на МБАЛ “Проф. д-р П. Стоянов” АД Ловеч, довело до големи финансови задължения.

2. Протест срещу липсата на реакция от страна на компетентните органи на държавата, въпреки че болницата е със 70% държавно участие.

3.Протест срещу лошата кадрова политика на болницата, в резултат на което напуснаха много лекари и медицински сестри в работоспособна възраст, недоволни от ниските заплати и недобрите условия на работа – лошата осигуреност с медикаменти, апаратура и медицински консумативи.

4. Протест срещу освобождаването от работа на висококвалифицирани медицински сестри с цел спестяване на средства от фонд работна заплата, без назначаване на нови медицински специалисти.

5. Протест срещу безсмислените промени, наричани “структурни” реформи, които ръководството се опитва да наложи, променяйки пространственото разположение на отделения с положителен финансов резултат, като нарушава тяхната самостоятелност и цялост с невъзможност да се спазят изискванията на медицинските стандарти и без очакван икономически ефект от тях.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.