Yahoo! отива на търг, продава бизнеса си

Американската интернет компания Yahoo! продава основния си бизнес. Това разкриха от самия портал, като вече се водят преговори за закупуването му. Основната причина за продажбата е недоволството на инвеститорите, които са разочаровани от финансовите резултати.

Компанията се намира в задълбочаваща се криза, а сред потенциалните купувачи на Yahoo! са мобилният оператор Verizon, Comcast e At&T, фирми в сектора на далекосъобщенията. На опашката са и фондовете за дялово участие, като Bain Capital Partners, KKR и TPG. От Bloomberg заявяват, че реални оферти ще има в рамките на един месец, информира Corriere della sera.

До тази ситуацията се стигна след повече от три години безуспешни опити на изпълнителния директор Мариса Майер да изведе Yahoo! от кризата, като се съсредоточи върху мобилните приложения и увеличаване на доходите от реклама. В началото на февруари бяха орязани 1700 работни места, след което бе закрито седалището в Милано. Всички служители на компанията са силно притеснени от планът за преструктуриране, които са били представи в първите дни на годината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят