Подсъдим от хората на Златко Баретата избяга в чужбина, страхувал се за живота си

Петър Цветанов, който сред подсъдимите по делото срещу групата на Златомир Иванов - Баретата, е избягал в чужбина, съобщи news.bg. Той не се яви в съдебната зала на днешното заседание по делото, а брат му, който също е подсъдим – Тодор Цветанов, обясни че Петър е отишъл в чужбина, защото се страхува за живота си.

Адвокатът на изчезналия подсъдим заяви пред съда, че клиентът й е преживял инцидент, но без да даде повече подробности.

Това обаче никак не се хареса на съдията, който видя в заминаването на Петър Цветанов опит да се укрие: "Ще го търся доста сериозно", отсече съдията.

Заради изчезването на Петър Цветанов, по искане на прокуратурата, спецсъдът измени неговата мярка от по-лека в "задържане под стража". За тази цел Цветанов бе обявен незабавно за издирване.

До два дни от "Гранична полиция" трябва да бъдат изготвени справки за местонахождението му, а службата за издирване към СДВР да уведомява съдебния състав ежеседмично как върви издирването. Цветанов не е имал забрана да напуска страната.

Отделно от това съдът изиска и актуални свидетелства за съдимост за всички подсъдими, както и справки от "Гранична полиция" и Национална следствена служба за времето, през което те са били задържани.

Около 10-ина свидетели се явиха за днешното съдебно заседание. Присъствието им обаче се оказа безпредметно и те ще бъдат призовани отново. Стана ясно, че за днес е бил направен опит за призоваване на друга известна фигура от подземния свят Димитър Желязков – Митьо Очите. Той обаче е нередовно призован и не се яви в съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право