Лъжепрокурори искат 70 000 лв. да „оправят дело“ (обзор)

Трима мъже, които се представяли за прокурори, прибрали от роднина на подсъдими за убийство 70 хил. лв., за да „оправят делото“. Това съобщиха разследващи от ДАНС и прокуратурата.

Вчера спецченгета заловиха двама от мнимите обвинители посред бял ден пред мола на столичния булевард „Ал. Стамболийски“, докато получавали 15 хил. лв. По време на арестите мъжете, които не били въоръжени, оказали съпротива и счупили капачката на коляното на спецполицай от отряд „Кобра”. МВР издирва трети съучастник.

Сигналът за изнудването бил получен в ДАНС в петък. Лъжепрокурорите се представяли пред близък с имената на действащи магистрати от Софийската градска прокуратура. Роднината вече им дал на два транша 55 хил. лв. Измамниците му обещали да напишат така обвинителния акт, че подсъдимите да бъдат оправдани, разказаха разследващи. Вчера Румяна Арнаудова от ВКП нарочно не съобщи за кое убийство са давани подкупите. Само уточни, че не е било поръчково.

Най-вероятно става дума за случай, в който са замесени чужденци.

„Извършителите са имали и добре изградено алиби“, обяви прокурор Стоил Тойчев. Той сподели още, че се чувства неприятно, тъй като толкова лесно някой е готов да дава пари, когато му ги иска „магистрат“.

Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинения за измама на двамата задържани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право