Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Румъния: България пак ще ни вземе туристите

България ще ни вземе и тази година туристите, пише в. „Адевърул“.п материалът е със заглавие: „Защо Румъния губи от България в туристическия сектор. Руснаци, германци и румънци нахлуват в курортите на юг от Дунава“.

„Заради излизането от туристическата карта на Египет и Тунис, както и заради масовото изтегляне на руснаците от турския пазар, българското крайбрежие отново става много търсено“, твърди представител на туроператорът „Травел Планер“, специализиран в дестинациите България и Гърция.

Според проучване на румънската туристическа компания 2015-та е била добра година за туризма в България, както се очертава да бъде и 2016 г..

Консултантът Себастиан Константинеску съветва румънците да направят резервациите за България с ранно записване, тъй като местата се изчерпват заради увеличения интерес от Германия и Русия, дори от Полша.

Още през януари са били изчерпани местата за настаняване за Великден, който тази година се съчетава с почивните дни около 1 май.

Вестникът посочва, че най-голямо увеличение в търсенето се забелязва от Русия заради избягването на Турция като дестинация. България се нарежда на 8-о място в предпочитанията на руските туристи. Германският пазар също увеличава дела си, като туроператорът Томас Кук е увеличил значително заявката си с 50 000 места, посочва „Адевърул“.

Миналата година около 250 000 румънски туристи избраха българското крайбрежие. Тази година според „Травел Планер“ няма да има големи промени в тази бройка. България остава на второ място в предпочитанията на румънските туристи за дестинации в чужбина след Гърция, но преди Турция и Испания, пише вестникът.

„Адевърул“ посочва още, че на Румъния й трябват 20-30 години, за да се доближи до Италия и Австрия в зимния туризъм. Когато става дума за писти и условия за скиорите, Румъния е още много далеч от ски-зоните в Австрия, Италия, Франция или Швейцария и има още много път да измине, за да достигне българския курорт Банско, заяви пред „Адевърул“ Богдан Фалческу, генерален директор на компанията, която управлява лифтовете в Синая.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.