Светът се насити на смартфони, производителите объркани

Индустрията на смартфоните вероятно ще остави зад гърба си дните на двуцифрен растеж, предава Нова телевезия. 

Според Каролина Миланези от консултантската компания Kantar Worldpanel ComTech ключовите пазари по целия свят са достигнали точка на насищане.

В Северна Америка 65 процента от потребителите притежават смартфон. В Европа делът им достига 74 на сто, а в Китай – 72 процента.

Това означава, че на тези пазари има все по-малко и по-малко хора, които купуват смартфон за пръв път, уточнява Агенция "Фокус".  

Заради намаляващите продажби и липсата на съществени промени в новите поколения телефони, потребителите трудно могат да бъдат изкушени от последните модели.

Тези факти стимулират производителите да изпробват нови концепции. 

За да се генерира нов растеж на продажбите през 2016 година и да се преустанови насищането на пазара, изтъква Миланезе, компаниите трябва да се фокусират върху две тактики.

На първо място да убедят собствениците на обикновени телефони, че имат нужда от смартфон.

И на второ място да накарат собствениците на смартфони да повярват, че се нуждаят от „следващото голямо нещо“. И двете задачи са трудни.

“Смятаме, че 2016-а ще бъде годината, в която участниците в пазара на смартфони трябва да отидат отвъд хардуера, за да постигнат успех,“ казва Миланезе.

„В бранша се говори за това от години, но натискът за предприемане на тази стъпка сега е по-осезаем от когато и да било.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл