Прокуратурата: Братята от Враца не са убили Тодор (обзор)

Братята Иван и Десислав Дамянови от Враца, известни като Поничките, не са убили 18-годишния Тодор, а са извършили само хулиганство, като се сбили с него. Това съобщи вчера прокуратурата, след като се позова на 4 съдебномедицински експертизи.

Заключенията им доказали категорично, че Тодор е починал, защото имал сърдечен проблем. Установено било, че е посещавал кардиолози. Боледувал от наследствена болест - кардиомопатия. „При тези тежки болестни промени смъртта може да настъпи внезапно, бързо и неочаквано“, допълват прокурорите.
Тодор издъхна на 12 януари след сблъсък с братята в центъра на Враца. Тримата се спречкали, след като Тодор натиснал клаксона на автомобила си, за да подкани Поничките да се качат на тротоара.

От лекарските заключения категорично се доказало, че между нараняванията, причинени от Поничките, и смъртта на Тодор няма причинно-следствена връзка. Първоначално прокуратурата привлече под отговорност братята в причиняване на смърт по непредпазливост след нанесена лека телесна повреда. Но след общественото недоволство обвиненията бяха преквалифицирани в по-тежки - умишлено убийство по хулигански подбуди.

Вчера прокурорите се отрекоха и от тях и обявиха, че братята са извършили хулигански действия. Заради това разследването ще бъде пратено по компетентност от окръжната в районната прокуратура във Враца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право