Шофьорът на тир, получил инсулт в Гърция, е откаран в Сандански, дясната му страна е парализирана

Български шофьор на тир бе открит в безпомощно състояние от свой колега на около 5 км след ГКПП – Промахон в Гърция. Мъжът лежалв кабината на тира.

„Веднага нашата линейка от ГКПП – Кулата е потеглила към Гърция. Водачът е имал оплаквания, екипът ни му е оказал медицинска помощ. Лекарят е имал съмнения, че шофьорът е получил инсулт. Затова пациентът е транспортиран по спешност в МБАЛ „Свети Врач" в Сандански", заяви д-р Красимир Михайлов, шеф на ЦСМП в Пиринския край.

В Санданската болница установяват, че шофьорът наистина е получил инсулт, парализирана е дясната му страна, засегнат е и говорът му. Мъжът е 56-годишният И. М. от Плевен.

„Информацията ми е, че този водач на тир е преминал границата от страната ни към Гърция в сряда, когато блокадата бе вдигната към 14,15 часа. Тогава започна преминаването на тировете и в двете посоки, на наша територия колоната бе с дължина 10 километра", уточни областния управител Бисер Михайлов.

В болницата в Сандански веднага пациентът е закаран на скенер, направени са му необходимите изследвания. Настанен е в интензивния сектор на неврологично отделение. „В момента е стабилизиран, но има риск за живота му. Получил е исхемичен мозъчен инсулт на фона на ритъмни сърдечни нарушения. Започнато е необходимото лечение, наблюдавам лично състоянието му", заяви д-р Димитър Попстоев, началник на неврологичното отделение. Шофьорът е с нормално кръвно налягане, но има пълна слабост в десните крайници, които не може да движи, не може и да говори. „Възможно е причина за инсулта да е стресът от дългото чакане на границата. Друга причина може да е дехидратацията, както и студените нощи. Студът може да предизвика спазъм на съдовете", каза д-р Попстоев.

Над месец и половина продължава блокадата по българо-гръцката граница. Заради стреса и нервите десетки шофьори бяха прегледани на пунктовете от наши лекари.

Един бе се разболял от тежка пневмония и получи помощ на опашката в Гърция, друг получи лек инфаркт, а на десетки с високо кръвно и диабет е оказвана помощ през тези дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини