Египет показа откритите преди дни 30 саркофага с мумии (ВИДЕО, СНИМКИ)

Показаха две от новите станции на метрото

Театър на Балета на Борис Ейфман с премиера в София

Джоан Роулинг шокира с герои гейове

Осъден за закана за убийство и жертвата му жалят присъдата Инцидентът се разиграл във великотърновското село Беляковец преди година

Българският народ не е див и варварски, братя Британско-българският бизнес бал в Лондон е приеман с почести

Над 150 ранени и 50 арестувани при масовите бунтове в Каталуния

10-те домакински задължения, които горят най-много калории

Сиди от ВМРО със сигнал до Външно министерство заради антисемитските коментари на Белев Депутатът подготвя и сигнал до ЦИК

БДЖ пуска пак временно спрените влакове в страната

СЕМ назначи Антон Митов за временен директор на БНР

Бум на лазерната епилация сред мъжете Технологията в обезкосмяването Duetto MT Evo е у нас благодарение на Jewel Skin Clinic

Изкуствени сърца изместват трансплантите

Компания Syncardia работи върху създаването на изкуствено сърце, което би могло да функционира в продължение на десетилетия в човешкото тяло и да замести сърцата от донори, съобщава Фокус.

Сърцата ни изпомпват около 7500 литра кръв всеки ден и обслужват над 95 хиляди километра кръвоносни съдове, което прави тези проекти много трудоемки.

Сърдечните болести са главната причина за смъртност както при мъжете, така и при жените в САЩ, пише CBS News. Всяка година над 600 хиляди души умират от сърдечни заболявания.

Голям брой пациенти не успяват да дочакат орган за трансплантация.

Д-р Франциско Арейбия, кардиохирург в Института “Сидърс Синай” в Лос Анджелис смята, че проблемът с липсата на дарени сърца за трансплантация е особено сериозен.

Около 100 хиляди души в САЩ се нуждаят от ново сърце. Приблизително 4000 хиляди обаче са в списъка на чакащите, а малко над 2500 са получили трансплант миналата година.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.