Папа Франциск замина за посещение в Тайланд

Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

БСП София: Демонстрираните намерения на ГЕРБ и на кмета Фандъкова за промяна в стила и начина на работа, остават само предизборни обещания

Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

В страната има сериозен дисбаланс в здравното осигуряване

„В страната има сериозен дисбаланс в осигуряването на населението с медицински услуги, болнични легла и специалисти“, заяви на среща с лекарското съсловие в Русе министърът на здравеопазването д-р Петър Москов. Той представи проекта за Национална здравна карта, като разясни предвидените промени.

„Нито едно лечебно заведение няма да бъде засегнато от Националната здравна карта и няма да има проблем да сключва договори със Здравната каса, щом може да предложи услугите си на населението“, уточни министър Москов. Той побърза да успокои, че леглата в детския психиатричен диспансер „не влизат в регулацията на останалите“.

За м.г. използваните болнични легла в Русенско са превишени само в неонатологията на МБАЛ, но и те се запазват. В другите спеицалности няма разлика между предложени и разкрити легла, които дори са по-малко.

Преди дни в писмо до министър д-р Петър Москов Районната колегия на Българския лекарски съюз /БЛС/ и областният управител Стефко Бурджиев настояха да се изяснят несъответствията между изпратените предложения и публикувания проект за Национална здравна карта.

Лекарската колегия смята, че заложените промени и липсващата методика как да се прилага наредбата за избор на болници с договори към Националната здравноосигурителна каса ще ограничат лечението на пациенти, включително от други градове. Ще се предизвика и отлив на лекари в крайдунавския град.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.