Футболистите от "Лудогорец" и "Монтана" помагат на блъснатата от кола Елина

Футболистите от „Лудогорец” дариха при гостуването си в Монтана 5000 лева за лечението на 18 годишната Елина, която бе тежко ранена от пиян шофьор. Средства за операции на момичето събраха и от футболния клуб „Монтана”, нейни съученици, бизнесмени и граждани.

На 18 февруари в полунощ пиян младеж излетя от пътя с „Ауди” и помете Елина Георгиева и приятеля й Милен в зелените площи. Момчето, макар и с натрошен глезен успяло да извади Елина, паднала от удара в близък канал. Абитуриентката бе настанена в болницата със счупен таз и фрактура на крака.

Заради тежките травми, които изискват много операции, и финансови затруднения на семейството на момичето, . На организиран от приятелите й концерт бяха дарени 1390 лева. 1000 лева за момичето даде „Ротари клуб” – Монтана. 400 лева отпусна и община Монтана. Досега за възстановяването на Елина са постъпили около 10 000 лева, но кампанията продължава.

Преди ден заради влошаване състоянието на дванадесетокласничката тя е транспортира във ВМА – София.

29 годишният Николай М., който блъсна младежите, бе задържан за 24 часа и книжката му бе отнета. Срещу него тече разследване. Той е санкциониран и друг път за шофиране в пияно състояние и има и други нарушения на Закона за движение по пътищата, казаха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини