Две вокални кралици на сцената на зала България

Усик прережда Кобрата за титлите

Пендаровски: В обединена Европа има място за всички, включително и за Македония Изпълнихме всички необходими условия за започване на преговори, заяви президентът

Чуждите инвестиции са 603 млн. евро

Вицепремиерът Захариева пред ТАСС: Заинтересовани сме от равнопоставен и взаимноизгоден диалог с Русия

Боби Михайлов: Може би съм омръзнал на хората, не съм говорил с премиера

Ердоган: В Северна Сирия не се водят сражения

Борислав Михайлов на прощаване: Бях прекалено добър, сега ще ходя на риба "Повечето играчи от националния отбор не ги познавам като имена", призна доскорошният шеф на БФС

ЕС ще отговори на американските мита

Министър Желязков: Практическите изпити за шофьори ще са в контролирана среда (СНИМКИ)

Валентин Михов подаде оставка от БФС

Дипломати от Австрия обсъждаха сътрудничество с ръководството на ВТУ

Пускат нова банкнота от 50 лв. от 1 ноември

Влак блъсна автомобил на неохраняем прелез край Плевен

Валидираха марка с изображението на тракийския цар Севт Трети

Главният изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД деян Дънешки, кметът на Пловдив Иван Тотев, председателят на Общинския съвет Савина Петкова, зам.-областният управител Георги Пилев и художникът Симеон Кръстев валидираха в петък пощенска марка с изображението на тракийския цар Севт III на церемония в Дома на културата в града под тепетата.

Темата на изданието е „Антични тракийски монети“, състои се от една пощенска марка в блок с номинална стойност 0,65 лв, в тираж 3100 броя и специален пощенски печат. Тъй като изданието е лимитирана серия, филателисти извиха дълга опашка във фоайето на Дома на културата, а колекционери подготвиха списъци с поръчка в „Български пощи“.

Във връзка с валидирането на марката Пловдивското нумизматично дружество показа колекция оригинални тракийски монети. Първата серия марки у нас с изображението на монети е издадена през 1967 г. и се казва „Антични монети“. През 1970 г. излиза поредицата „Старобългарски монети“, а темата на сегашното трето издание е „Антични тракийски монети“, като върху пощенската марка се явява бронзова монета на живелия през 4-и век преди Христа тракийски цар Севт Трети.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.