Съпартийци определят остава ли Ненчев военен министър

Оставката на военния министър Николай Ненчев ще бъде обсъдена на утрешното заседание на ръководството на БЗНС – формацията, чийто лидер е той. Самият Ненчев днес не отрече информацията в кулоарите на парламента, където коментира и повода за евентуалното му оттегляне – анексът към коалиционното споразумение между ГЕРБ и Реформаторския блок, съобщава News.bg.

„Предполагам, че утре ще имаме конкретно и окончателно решение. Откакто съм в политиката, се ръководя от морала, а не от интересите. Съобразно решенията на политическата партия, която представлявам, ще преценя какво да бъде моето поведение. Още веднъж обръщам въпрос на думата морал”, каза Ненчев. На въпрос дали на утрешната среща оставката му ще бъде обсъдена, военният министър каза, че ще бъде обсъден този въпрос.

Повод за бързото развитие на събитията, които могат да доведат до рокада на върха на МО, е подписът на премиера Бойко Борисов под анекса,

След това папката с текста бе дадена на вицепремиера и министър на образованието Меглена Кунева. Тя обяви, че в понеделник петте партии от Реформаторския блок ще се съберат, за да решат какво да правят. На този етап от ДСБ категорично отказват анекса, като и позицията на БЗНС клони към същото. ДСБ и СДС са „за“, а в НПСД се колебаят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика