Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Човек е убит след стрелба в гимназия в Кентъки

Обявяват грипна епидемия в областите Стара Загора и Видин, и в община Бобов дол

Огромен пожар лумна в стар военен корпус в центъра на Велико Търново Предполага се, че клошари са подпалили изоставената сграда

Бисер Петков представи приоритетите на Българското председателство пред ЕП

Рекс Тилърсън: Русия е отговорна за нападенията с химическо оръжие в Източна Гута

Горанов в Брюксел: Карта за въвеждане на еврото ще имаме до юни Промениха списъка на страните, които не сътрудничат на ЕС за данъчни цели

60 млн. лв. трябват за доброволна наборна казарма 2017 г. е с най-слаба раждаемост от десетилетия

Отпускат евросредства за възстановяване на щетите от пожарите в Кресненското дефиле

Големите имена на блус и джаз музиката Йълдъз Ибрахимова и Влатко Стефановски покоряват “Blagoevrgad Blues & Jazz”2018

Национален форум за дебатиращи в Бургас

Потвърдиха се тайните договорки на висши чиновници от МС със зелените

Десислава Атанасова: Вотът на недоверие е загуба на парламентарно време

Превозите на товари намаляват, на пътници – растат

Спад на превозените товари с 4,7 на сто и ръст от 1,4% на превозените пътници от сухопътен, воден и градски електротранспорт отчете по предварителни данни Националният статистически институт. Данните са за четвъртото тримесечие на 2015 г. и са сравнени с година по-рано. Извършената работа също бележи ръст 7.8% спрямо четвъртото тримесечие на 2014 г.

Превозените товари от сухопътния транспорт са 29.5 млн. т, което е с 1.5 млн. т по-малко спрямо съответното тримесечие на 2014 г. Спадът основно се дължи на намаленото количество превозени товари от вътрешните превози на автомобилния транспорт. Същевременно извършената работа нараства с 2% спрямо четвъртото тримесечие на 2014 г.

Броят на превозените пътници от влакове и автобуси е 121.4 млн., или с 3.4% повече спрямо същия период на предходната година, което се дължи на по-големия брой превозени пътници от автомобилния транспорт. При автобусните превози също се наблюдава увеличение с 4%, докато при железопътните е регистриран спад 7.7%.

През четвъртото тримесечие на 2015 г. както превозените товари, така и извършената работа от водния транспорт намаляват спрямо същото тримесечие на 2014 г. съответно с 1.0 и 12.8%.

Намаление се наблюдава както при морския, така и при речния транспорт, което е в резултат не само на по-малкото количество превозени товари, но и на намаленото средно превозно разстояние.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.