Клиентите на „Олимпик” да си поискат парите

Прекратиха издирването на второто дете, което падна от вълнолома във Варна

Дадоха на съд мъж, правил секс с малолетна

Пак скандал в Слънчев бряг Нагъл концесионер се готви да строи върху дюните на защитената територия на плаж “Централен”!

Турските доставчици бойкотираха продажбите на Айфон

„Левски“ остана без халфове

Кървав дрифт в центъра на Петрич (обзор) 18-годишен с книжка на 2 месеца помете трима ученици, момче е с откъснат крак

ФБР алармира: Възможна е хакерска атака над банкомати по целия свят

Бенчо Бенчев обжалва гаранцията от 50 000 лева

Премиерът похвали Индустриалния парк на Шумен Чужди инвеститори: У вас има стабилност

Украинската военна прокуратура поиска 15 години затвор за Виктор Янукович

Камион горя на пътя между Ветрино и Провадия

Доналд Тръмп: Медиите, които публикуват фалшиви новини, са опозиционната партия

Почина легендата на соул музиката Арета Франклин

Три мостови съоръжения в недобро състояние се ремонтират на магистралите „Хемус“ и „Тракия“

Превозите на товари намаляват, на пътници – растат

Спад на превозените товари с 4,7 на сто и ръст от 1,4% на превозените пътници от сухопътен, воден и градски електротранспорт отчете по предварителни данни Националният статистически институт. Данните са за четвъртото тримесечие на 2015 г. и са сравнени с година по-рано. Извършената работа също бележи ръст 7.8% спрямо четвъртото тримесечие на 2014 г.

Превозените товари от сухопътния транспорт са 29.5 млн. т, което е с 1.5 млн. т по-малко спрямо съответното тримесечие на 2014 г. Спадът основно се дължи на намаленото количество превозени товари от вътрешните превози на автомобилния транспорт. Същевременно извършената работа нараства с 2% спрямо четвъртото тримесечие на 2014 г.

Броят на превозените пътници от влакове и автобуси е 121.4 млн., или с 3.4% повече спрямо същия период на предходната година, което се дължи на по-големия брой превозени пътници от автомобилния транспорт. При автобусните превози също се наблюдава увеличение с 4%, докато при железопътните е регистриран спад 7.7%.

През четвъртото тримесечие на 2015 г. както превозените товари, така и извършената работа от водния транспорт намаляват спрямо същото тримесечие на 2014 г. съответно с 1.0 и 12.8%.

Намаление се наблюдава както при морския, така и при речния транспорт, което е в резултат не само на по-малкото количество превозени товари, но и на намаленото средно превозно разстояние.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.