Плащат откуп за 50% от откраднатите коли

Винетките смениха фаровете в приоритетите на апашите

Близо половината от откраднатите коли у нас се връщат срещу откуп на собствениците. Това потвърдиха криминалисти пред “Труд”, след като опитен автоапаш разказа за схемата по Би Ти Ви.

60 секунди са нужни на крадеца да задигне автомобил, каза той. В бранша бил от 15 години, излежал три присъди и пак се върнал в занаята.

Хората предпочитат да дадат 30% от цената на изчезналата кола и да си я получат, вместо да си купят нова”, поясни рецидивистът. Негови “колеги” от автомафията с прякори Лъвицата, Шумахера, Пери, Софиянеца, Китаеца и Таратора били регистрирани и задържани многократно, но продължавали да се препитават по същия начин.

В последните няколко години фаровете на джипове били страстта на автоапашите. Те работели по поръчка според заявките на клиентите на черния пазар. Неотдавна посетители на мероприятия в “Арена Армеец” се оплакаха пред наши репортери, че на излизане от залата намират скъпите си автомобили “ослепели” на паркинга. Същото се случва и с други авточасти на други места, които умело се свалят само за минути и заминават по предназначение според списъка на автокрадците. В последно време хит станали поскъпналите винетки. Отмъквали ги за секунди, като изрязвали заедно с тях част от предните стъкла.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право