Масаж със змии и вана с вино срещу стреса. Вижте най-екстремните СПА процедури в света

В стремежа за релаксация, красота, а все по-често за силни и нестандартни усещания по света се появяват все повече и все по-шантави СПА процедури. Някои дестинации дори са предпочитани от туристите именно заради странните емоции, които могат да им предложат.

В Япония, например, хит е ваната с традиционната напитка саке. Оказва се, питието от ферментирал ориз е и естествен тоник, който действа ободряващо на кожата, дори предотвратява появата на възрастови петна. Отново в Япония може да се потопите и в басейн с вино. Той се пълни със стотици литри гроздова течност в продължение на 12 дни. Използваното вино е младо божоле, в което гостите могат да се къпят в любимата си напитка, стичаща се от огромна винена бутилка.

В Мексико можете да се насладите на още една терапия, която звучи повече от „отпускащо” – масаж с кактуси, Процедурата, наречена "Hakali Massage" е типично мексиканска, като за нея се използват парчета от местен кактус, който за успокоение на потенциалните клиенти е без бодли. Плоските парченца, подобни на подложки, се използват за масаж на тялото, заедно с алкохол от агаве, подобен на текила, и кактусов цвят. Смята се, че терапията премахва токсините и действа хидратиращо за кожата.

В италианския хотел Heubad пък се предлага процедура в която се състои в потапяне в гореща вана докато сте обвити в мокро сено, доставено от Алпите от височина над 2000 метра. Сеното се събира от средата на юли до началото на август. Твърди се, че процедурата закалява имунната система и стимулира метаболизма.

Индонезийците пък са открили доста интересен начин за прогонване на стреса от ума и тялото. В много СПА центровете в Джакарта се предлага масаж със змии, за който се твърди, че облекчава напрежението за броени минути Клиентът, облечен само по шорти, трябва изцяло да се отпусне, докато три змии се движат по тялото му. Опитен масажист внимателно насочва и контролира движението на питоните. Междувременно той е готов да реагира във всеки опасен момент. За целите на сигурността, устата на змиите са залепени с тиксо. Процедурата е с времетраене 90 минути струва 480 000 рупии – около 50 щатски долара. Змиите се държат в специални кутии и преди всеки сеанс се обработват с антисептик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл