Предлагат курсове по йога, включващи псувни

Канадска треньорка предлага нов начин да се справим със стреса – релаксиращи йога упражнения, съчетани с псувни, съобщава агенция ЮПИ.

Методът е създаден от Линдзи Истейс и се казва "Raging yoga". Тренировките протичат три пъти седмично в пъба „Дикенс” в Калгари. Там посетителите правят лесни йога упражнения докато псуват и тренировката завършва с изпиване на халба бира.

Линдзи Истейс създала своята "Raging yoga" като изразител на собствената й колоритна личност. Освен преподавател, тя е гълтач на огън и жена-каучук.

Тя споделя, че някои традиционни йога преподаватели не одобряват иновативния й метод, но от друга страна учениците й много се забавляват с него. Тя допълва, че съчетаването на йога, псувни и бира не е за всеки, но за всеки влак си има пътници.

Ако този странен метод за релакс не помогне, може да изпробвате още от учудващите хрумвания, които се предлагат по света:

Психотерапевти от САЩ помагат на хората чрез терапия с целувки и още нещо. Това е разрешено от етичния кодекс на Американската асоциация по психология.

Друг метод е голата психотерапия, измислена от Пол Бирдим. По време на сесиите Бирдим призовавал пациентите да съблекат дрехите си и по този начин да съблекат и потискащите мисли, брачните проблеми и изправяйки се лице в лице с телата си, да се изправят и лице в лице с емоциите си.

В болница в Багдад пък използват шаха като терапия.

Деца, а дори и възрастни хора, са поставяни от шведската психоложка Дора Калф на терапевтична игра в пясъчника.

Кукленото шоу и градинарството са други методи, които се използват от психолозите, за да изкарат негативните емоции от пациентите и да предизвикат позитивни.

Ако всичко това не помогне, пробвайте да излеете гнева си като платите 50 долара за да изпотрошите кола в автоморга в САЩ или си платите, за да чупите бутилки и шкафове в някоя от новооткритите в България стаи на гнева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл