Политици и технологични гиганти кроят план за сваляне на Доналд Тръмп

Лидери в технологичната индустрия, сред които изпълнителният директор на Apple Тим Кук, един от създателите на Google Лари Пейдж и шефът на Tesla и SpaceX Елън Мъск, са се срещнали с топ представители на Републиканската партия на секретен форум на политическия институт American Enterprise Institute миналия уикенд, чиято цел била да намерят начин да спрат надпреварата за кандидат-президента Доналд Тръмп, твърдят източници на Huffington Post, цитирани от Apple Insider.

Според източници, били на срещата, други присъствали са създателят на Napster, един от основните инвеститори на Facebook Шон Паркър, както и сенатори на републиканците, дори поне един такъв на демократите, политически анализатори, милиардерът Филип Аншутс и издателят на The New York Times Артър Сулцбергер.

„Призрак броди из форума – призракът на Доналд Тръмп“, започва имейл от конференцията, изпратен от политически коментатор Бил Кристал, препращайки към началото на комунистечския манифест на Карл Маркс, „Има истинско нещастие от неговата поява, заявка за ползотворни разговори за това защо той се справя толкова добре и има много надежди, че ще бъде победен“.

„В общи линии има твърде много извиване на ръце, мръщене и фатализъм и не достатъчно решения как да се спаси партията от номинация на някого, който просто не трябва да стане президент“, продължава Кристал.

Тръмп не е бил единствената тема за разговор. Известно е, че сенатор Тим Котън е нападнал с агресивна реторика Тим Кук, след като Apple отказа на ФБР да отключи техен мобилен телефон, свързан с атентата от Сан Бернардино.

„Събитието е частно и извън протокола, следователно ние не коментираме по-нататък съдържанието на форума или участниците“, каза говорителката на American Enterprise Institute Джуди Спекър. Тя описа събитието като „неформална среща на водещи мислители от всички идеаолгически среди, за да обсъдим предизвикателствата към САЩ и свободния свят по отношение на икономиката, сигурността и социалното благополучие“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят