Путин: Операцията в Сирия ни струваше 33 милиарда рубли

Владимир Путин съобщи, че военната операция на руската армия в Сирия е струвала на бюджета на министерството на отбраната 33 милиарда рубли (835 млн. лева), предаде УНИАН, цитирана от "Фокус".

Това бе заявено от него по време на церемонията на връчването на наградите на военнослужещите от руската армия, отличили се при изпълняването на операцията в Сирия.

„В Сирия ще останат руските системи за противовъздушна отбрана C-400, ще дежурят постоянно и ще се прицелват срещу всеки, който застрашава военните от Руската федерация. Русия е в състояние да увеличи военното си присъствие в Сирия, ако е необходимо, само за няколко часа”, коментира президентът, цитиран от bTV.

Владимир Путин даде оценка "отличен" на руските пилоти и заяви, че върху стратегическата и тактическата авиация е била най-голямата тежест при изпълнението на най-сложните и опасни задачи в Сирия. Коментира, че задачата на Русия в Сирия е била борбата с тероризма, за да не се допусне разпространението му на територията на Русия.

Путин припомни, че от самото начало Русия е заявила, че няма намерение да се въвлича във вътрешносирийския конфликт и че намирането на окончателно решение за бъдещето на страната е в ръцете на самите сирийци.

"Борбата с международния тероризъм е справедлива и правилна, това е борба с враговете на цивилизацията, с онези, които носят варварство и насилие, опитват се да ликвидират великите хуманистични ценности, на които се крепи светът", каза руският президент и изрази убеждение, че Русия "прояви своето безспорно лидерство, воля и отговорност".

Той е категоричен, че борбата с тероризма в Сирия ще продължи и че Русия ще продължи да наблюдава спазването на примирието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят