Баба Иванка за мократа поръчка: Всичко е скалъпено, става въпрос за пари

"Всичко е скалъпено, става въпрос за пари", заяви баба Иванка, обвинена в поръчителството на няколко убийства, на влизане в съда. "Искат да ми затворят устата да не си търся наследството. Тук не е виновен брат ми, не знам защо до този момент никой не споменава името на Недялка Бързакова, която беше гледачка на дядо ми", каза Ройдова.

Окръжният съд в Пловдив гледа мярката й за неотклонение. Иванка е обвнинена, че е поръчала убийството на брат си и семейство му - съпругата му, дъщеря му, зет му и двете им деца на 8 и 16 години заради голямо наследство от 4,5 милиона долара от баща и емигрант.

70-годишният й брат е трябвало да бъде убит с предозиране на инсулин, а неговите наследници трябвало да бъдат убити едновременно на семейно тържество на Гергьовден, твърдят от прокуратурата.

За мократа поръчка Иванка Ройдова преговаряла с килъри и им обещавала 10 процента от наследството, т.е. 450 хиляди долара и имоти в пловдивски регион. МВР и ДАНС предотвратили планираното престъпление чрез внедрен агент под прикритие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право