Дилър става полицай, за да продава дрога (обзор)

До ареста на Апостолов се стигнало след гонка по уличките зад мол „България“ в София.

Охранителният полицай Николай Апостолов се похвалил, че работи за Златко Баретата и Митьо Очите

Имал собствен „готвач“ на пико

Полицаят, който беше задържан за разпространение на дрога, е влязъл в системата на МВР, за да се занимава с наркобизнес. Това разкрили СРС, с които охранителният полицай от „Метрополитен“ Николай Апостолов и колегата му от столичното Седмо РПУ Божидар Милев са прихванати преди арестите им във вторник.

Разследването започнало след сигнал на студент, който обяснил, че преди няколко месеца Милев дошъл на проверка в квартирата му и открил дрога. Студентът бил отведен в районното, където бил бит и заплашен, че ако не работи за него, ще „му съсипят живота“. Студентът имал 337 лв. в себе си. Милев прибирал 330 лв. и казал, че очаква още 670 лв. После го пуснал.

На следващия ден двамата се срещнали и полицаят получил парите. Формулирал и исканията си - студентът да продава в Студентския град. И да му дава по 300 лв. седмично срещу информация за полицейски проверки. Студентът приел. На два пъти получавал дрога от Милев и в продължение на 4 седмици си плащал.

Междувременно Милев запознал студента с Апостолов, представяйки го като „лицето, което контролира центъра“. Самият Апостолов добавил, че е „важен“ и работи за Златко Баретата и Митьо Очите. Уговорката била студентът да продава дрога и около Народния театър. Наркотиците - пико и марихуана, Апостолов давал на студента по 60 лв. от продаден грам. Студентът бил уговорен и да внедри момичета дилъри и да набере проститутки.

Във вторник Апостолов трябвало да му даде 4,5 грама пико срещу 270 лв. Младежът донесъл 300 белязани лева. Но полицаят излязъл честен и го пратил да развали едната банкнота от 50 лева в магазин „Фантастико“. Наложило се ченгетата да влязат и в магазина, за да си приберат белязаните пари.

При задържането Апостолов хукнал да бяга и натиснал спусъка на служебния си „Макаров“ срещу колегите си.

СРС-тата разкриват

Ченгетата се
топили един друг

СРС-тата разкрили, че при срещите със студента Апостолов и Милев се топили един друг. „Започнали да се конкурират, да се топят, че другия е по-слаб“, обясни зам. шефът на “Вътрешна сигурност“ Павлин Коджахристов. Апостол обаче действително бил по-активният. Той се похвалил, че има собствен „готвач“ на пико. Имал и собствена марка – лого, което разследващите не били виждали досега.

Споменали
имена на други
полицаи

При подслушването Апостолов и Милев споменавали и имената на други полицаи, замесени в наркобизнеса. „В момента няма данни за тяхната съпричастност“, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Главният секретар на МВР Георги Костов съобщи, че двамата полицаи са част от наркомрежа. Апостолов бил готов и да финансира отглеждане на марихуана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право