Бивш зам.-шеф на ДАИ: Цветелин Цветанов е балансиран човек, изненадан съм от ареста му

Членове на Съюза на международните превозвачи не са подавали сигнали за корупционни действия от страна на „Автомобилна администрация”.

Това каза пред БТВ изпълнителният директор на Съюза Йордан Арабаджиев, който е и бивш зам.-директор на „Автомобилна администрация”. Той коментира задържането на шефа на „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов.

„Ако е имало такива опити, може и да се страхуват от Съюза, защото имаме много добра комуникация с министъра”, уточни Арабаджиев.

Той допълни, че е работил със задържания Цветанов, познава го като спокоен и балансиран човек и е изненадан от ареста му.

„Автомобилна администрация” е проявявала разбиране към проблемите на превозвачите”, заяви Арабаджиев.

Обществото остава с впечатлението, че това е една силно корумпирана структура, а там има прекрасни специалисти и честни хора, посочи още той.

По думите му случилото се ще бъде демотивиращо за служителите и много трудно би могъл да се вдигне имиджът на „Автомобилна администрация” след такива скандали.

Както „Труд” писа разследването е за изнудване на превозвачи, издаване на лицензи за превозваческа дейност, купуване на шофьорски книжки, както и за манипулиране чрез подправяне на изпитни протоколи на кандидат-шофьори. Разпитани са много свидетели, иззети са и много документи при обиските в сряда.

Коментари

Задължително поле