9 от ДАИ може да бъдат обвинени

прокурор Даниела Попова

Има основание 9 от задържаните служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” да бъдат обвинени, съобщи ръководителят на Специализираната апелативна прокуратура Даниела Попова, предаде "Фокус".

„Разследването се провежда от 5-6 месеца. Задържани са 18 човека. Те са организирана престъпна група занимаваща се с корупционни действия под част от ръководството на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”. Извършени са над 60 претърсвания и изземвания, част от тях бяха извършени в условията на неотложност разпитани са множество свидетели на територията на 12 града с страната”, обясни тя.

Според Попова, след като бъдат събрани нужните доказателства, има основание да бъдат повдигнати обвинения на 9 души.

„Иззети са множество доказателства, включително предварително попълнени бланки на участниците във вчерашния изпит, който се е провел във Видин на около 20 човека.

Към настоящия момент тече привличането на лицата като обвиняеми. Иззети са 400 000 хиляди лева общо, 175 000 лева само в Цветанов, както и много пари са намерени в жилището на тъста му в специален тайник в Долни Дъбник, Плевенско”, посочи още Попова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право