На 23 април 2018 да почерпят

Графа открадна Ягода в “Гласът на България” Младата изпълнителка за малко да отпадне, след като загуби дуела с най-добрата приятелка на Симона Загорова - Никол

Колата намира място и паркира без водач Тестват нови технологии на летището в Хамбург

Албена посреща туристите в обновени хотели Аквапаркът се разширява с уникална детска водна зона

Ванеса Атанасова: И мъже танцуват на пилон Пол денс няма нищо общо с нощните заведения и стриптийза, категорична е треньорката

Джим Кери минава в психарски режим “True Crimes” е сниман в Полша

Ердоган повдигна въпроса за евентуална размяна на двамата задържани в Турция гръцки войници за осемте турски, които получиха убежище в Гърция

Армията вади танкове и ракети на площада На Гергьовденския парад 1200 души ще набият крак на жълтите павета

Нападнаха две момчета в Западния парк в София

30 на сто по-евтини онлайн документи от кадастъра 2000 човека на ден чакат в администрациите на агенцията в цялата страна

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 23 април 2018

ZDF: “Химическата атака” в Сирия е била фалшива (ВИДЕО)

МВФ прие нови регламенти за по-системно оценяване на корупцията

Циганин блудствал с 4-годишната си племенница (обзор)

Пуснато е движението по новия обходен път за смолянското село Тикале Зам.-министър Йовев инспектира мястото

Над 130 топ готвачи спорят за Националната кулинарна купа в Пловдив

Състезанията по карвинг винага са сред най-атрактивните прояви в рамките на Националната кулинарна купа на България. Деветото й издание е на 22 и 23 април 2016 г. в Международния панаир в Пловдив.

Над 130 майстори готвачи ще се борят за Националната кулинарна купа на България на 22 и 23 април в Международния панаир в Пловдив, съобщиха организаторите от БАПГ (Българската асоциация на професионалните готвачи). В сравнение с 2015 г. участниците са с 30 повече. Те ще застанат на старта в 11 часа на 22 април, а имената на победителите ще бъдат обявени на 23-и следобяд. Лещата е голямото предизвикателство за кулинарните отбори, които ще творят по темата “Класик” и трябва да приготвят рибна супа, веган ястие от леща и шоколадово гато за десерт.

Претендентите за приза “Готвач №1 на България” ще се изявяват по темата “Пролет” със студена сезонна супа и основно блюдо от агнешко месо. И в двете категории има втори кръг с името “Черна кутия”, в който конкурентите получават кашончета с продукти и импровизират рецепти за атрактивно меню.

Темата на сладкарите пък ще е “Натура” и е вдъхновена от приключенията на Алиса в страната на чудесата. Новост на Националната кулинарна купа тази година са категорията “Телешко” и атрактивната дисциплина “Пица акробатика”. Ще се проведат и надпревари за паста със сирене пиаве и за транжиране на сьомга.

Състезанието по карвинг, в което се изработват скулптури от плодове и зеленчуци, е в 2 части – арт и техническа, като във втората ще се правят 3D фигури от тиква и пъпеш. Ученици от професионалните гимназии ще се изявяват редом с с майсторите в конкурсите за млад готвач, сервитьор и хлебар-сладкар. Кулинарите трябва да приготвят автентично българско ястие, което сервитьорите ще аранжират на масата и ще представят на журито.

Звездата на 9-ото издание на Националната кулинарна купа е Андреас Рабенсайфнер, бранд специалист в американската компания “Manitowoc Foodservice”, световен лидер в технологиите и оборудването за приготвяне на здравословни храни. Неговите презентации са в петък и събота от 13 часа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.