Бедствено положение в община Смолян заради силен вятър

Парламентът ратифицира Договора за добросъседство с Македония

Снежна буря и катастрофи затрудниха трафика по пътя Варна-Добрич

Снегонавявания затвориха пътни участъци в община Казанлък

Кастингът на Слави за политици тръгва в началото на февруари Желание да участват са изявили 3 777 души

Цветлин Йовчев за последните убийства: Нещо се случва в подземния свят, има раздвижване

21-годишната жена, пострадала при вчерашната катастрофа край Хасково, се нуждае от кръв

Тръмп обяви „награди за фалшиви новини“

Николай Нанков: Магистрала „Струма“ ще бъде завършена през 2018 година, без участъка в Кресненското дефиле и тунела „Железница“

Арестуваха 9 души, транспортирали кокаин, скрит в ананаси

Протест в Сливен срещу увеличението на таксите за ясли и детски градини

Удължава се грипната ваканция в Пернишка област

Днес е Атанасовден

Затворени са проходи и пътища заради обилен снеговалеж

Жълт код за силен вятър в цялата страна

Над 130 топ готвачи спорят за Националната кулинарна купа в Пловдив

Състезанията по карвинг винага са сред най-атрактивните прояви в рамките на Националната кулинарна купа на България. Деветото й издание е на 22 и 23 април 2016 г. в Международния панаир в Пловдив.

Над 130 майстори готвачи ще се борят за Националната кулинарна купа на България на 22 и 23 април в Международния панаир в Пловдив, съобщиха организаторите от БАПГ (Българската асоциация на професионалните готвачи). В сравнение с 2015 г. участниците са с 30 повече. Те ще застанат на старта в 11 часа на 22 април, а имената на победителите ще бъдат обявени на 23-и следобяд. Лещата е голямото предизвикателство за кулинарните отбори, които ще творят по темата „Класик“ и трябва да приготвят рибна супа, веган ястие от леща и шоколадово гато за десерт.

Претендентите за приза „Готвач №1 на България“ ще се изявяват по темата „Пролет“ със студена сезонна супа и основно блюдо от агнешко месо. И в двете категории има втори кръг с името „Черна кутия“, в който конкурентите получават кашончета с продукти и импровизират рецепти за атрактивно меню.

Темата на сладкарите пък ще е „Натура“ и е вдъхновена от приключенията на Алиса в страната на чудесата. Новост на Националната кулинарна купа тази година са категорията „Телешко“ и атрактивната дисциплина „Пица акробатика“. Ще се проведат и надпревари за паста със сирене пиаве и за транжиране на сьомга.

Състезанието по карвинг, в което се изработват скулптури от плодове и зеленчуци, е в 2 части – арт и техническа, като във втората ще се правят 3D фигури от тиква и пъпеш. Ученици от професионалните гимназии ще се изявяват редом с с майсторите в конкурсите за млад готвач, сервитьор и хлебар-сладкар. Кулинарите трябва да приготвят автентично българско ястие, което сервитьорите ще аранжират на масата и ще представят на журито.

Звездата на 9-ото издание на Националната кулинарна купа е Андреас Рабенсайфнер, бранд специалист в американската компания „Manitowoc Foodservice“, световен лидер в технологиите и оборудването за приготвяне на здравословни храни. Неговите презентации са в петък и събота от 13 часа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.