На 17 юли 2018 да почерпят

Вижте Илиана Раева по бански (МНОГО СНИМКИ)

Джон Маккейн: Пресконференцията на Тръмп с Путин беше срам

Пловдив посрещна частица от мощите на свети апостол Андрей Първозвани

Москва скастри Заев заради твърденията му за руска намеса в протестите в Македония

Александра Митева, БАБХ: Наличието на чума бе установено на 23 юни и потвърдено от френска лаборатория

Кметът поздрави бургаски спортисти

Нов данък „Градушка” удря цените на масовите застраховки

Тръмп – Путин, четири часа, които могат да променят света (обзор)

МОН въвежда промени в датите на изпитите след 7-ми клас и ваканциите

Предлагат стандарт „планински продукт“ Обсъждат данъчни стимули за определени региони

Вижте НА ЖИВО как Франция посреща шампионите си (ВИДЕО)

С акции погват травеститите на бул. „Христо Ботев“ в София Столичната община няма да глобява за качване с колело по бордюр

Затягат граничния контрол заради чумата (обзор) АПИ ежедневно ще почиства пътя преди контролните пунктове

Румен Порожанов: Чума наистина има и тя е потвърдена с всички лабораторни проби

Над 130 топ готвачи спорят за Националната кулинарна купа в Пловдив

Състезанията по карвинг винага са сред най-атрактивните прояви в рамките на Националната кулинарна купа на България. Деветото й издание е на 22 и 23 април 2016 г. в Международния панаир в Пловдив.

Над 130 майстори готвачи ще се борят за Националната кулинарна купа на България на 22 и 23 април в Международния панаир в Пловдив, съобщиха организаторите от БАПГ (Българската асоциация на професионалните готвачи). В сравнение с 2015 г. участниците са с 30 повече. Те ще застанат на старта в 11 часа на 22 април, а имената на победителите ще бъдат обявени на 23-и следобяд. Лещата е голямото предизвикателство за кулинарните отбори, които ще творят по темата „Класик“ и трябва да приготвят рибна супа, веган ястие от леща и шоколадово гато за десерт.

Претендентите за приза „Готвач №1 на България“ ще се изявяват по темата „Пролет“ със студена сезонна супа и основно блюдо от агнешко месо. И в двете категории има втори кръг с името „Черна кутия“, в който конкурентите получават кашончета с продукти и импровизират рецепти за атрактивно меню.

Темата на сладкарите пък ще е „Натура“ и е вдъхновена от приключенията на Алиса в страната на чудесата. Новост на Националната кулинарна купа тази година са категорията „Телешко“ и атрактивната дисциплина „Пица акробатика“. Ще се проведат и надпревари за паста със сирене пиаве и за транжиране на сьомга.

Състезанието по карвинг, в което се изработват скулптури от плодове и зеленчуци, е в 2 части – арт и техническа, като във втората ще се правят 3D фигури от тиква и пъпеш. Ученици от професионалните гимназии ще се изявяват редом с с майсторите в конкурсите за млад готвач, сервитьор и хлебар-сладкар. Кулинарите трябва да приготвят автентично българско ястие, което сервитьорите ще аранжират на масата и ще представят на журито.

Звездата на 9-ото издание на Националната кулинарна купа е Андреас Рабенсайфнер, бранд специалист в американската компания „Manitowoc Foodservice“, световен лидер в технологиите и оборудването за приготвяне на здравословни храни. Неговите презентации са в петък и събота от 13 часа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.